Ber 5.800 norske HTH-kunder kontrollere skapene

Kjøkkenprodusenten HTH vil ta kontakt med 5.800 kunder i Norge etter at flere kjøkkenskap har falt ned i Sverige og Danmark.

Den danske kjøkkenprodusenten har vært mye omtalt i danske medier de siste dagene fordi kundene ikke er blitt varslet etter at flere kjøkkenskap med en bredde på over 70 centimeter har falt ned. Det dreier seg om skap som er solgt i perioden 2002 til 2016.

Feilen er lokalisert til måten skapene er festet på. Ledelsen i HTH sier til NTB at meningen hele tiden har vært å informere den enkelte kunde direkte.

Ingen norske skap

Totalt er om lag 22.300 kunder berørt i Skandinavia. I alt er produsenten blitt varslet om at sju kjøkkenskap har falt ned i Sverige og Danmark. I Norge er det ikke blitt meldt fra om at noen skap har falt ned. HTH-skap av typen som står i fare for å falle ned, er montert i 5.800 norske kjøkkener.

– Vi vet alle adressene hvor slike kjøkkener er montert. Men det er også sikkert slik at mange av disse kjøkkenene ikke finnes lenger, sier administrerende direktør Rune Stephansen i HTH til NTB.

Sjekk ditt kjøkken

Stephansen oppfordrer alle med HTH-kjøkken fra den aktuelle tidsperioden om å gå inn på nettsidene til selskapet og selv kontrollere om de har den aktuelle festemetoden som er avdekket som svak. I påvente av at en servicemann kan komme og utbedre feilen, ber produsenten folk om ikke å overbelaste skapet.

Stephansen sier at HTH ble gjort oppmerksom på problemet før sommerferien, og at selskapet da satte i gang en undersøkelse av saken. Feilen viste seg å være en kombinasjon av ulike faktorer knyttet til beslaget som holder skapet oppe. Løsningen er å montere sikkerhetsbeslag på alle skap som er mellom 70 og 100 centimeter brede.