Illustrasjon: Brandsberg-Dahls ArkitekterIllustrasjon: Brandsberg-Dahls ArkitekterIllustrasjon: Brandsberg-Dahls ArkitekterIllustrasjon: Brandsberg-Dahls ArkitekterIllustrasjon: Brandsberg-Dahls ArkitekterIllustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Backe Rogaland bygger Ledaal Park

Backe Rogaland har fått oppdraget som totalentreprenør på Ledaal Park i Stavanger.

Det skriver Backe i en pressemelding torsdag.

Det skal bygges 36 leiligheter for Base Bolig i historiske omgivelser på Eiganes i Stavanger, nærmere bestemt i Hermetikkvartalet. Det vil bli næringslokaler i deler av første etasje, og Festsalen skal pusses opp til fordums prakt, heter det i pressemeldingen.

– Dette er en flott mulighet for oss til å videreføre kompetansen vi hentet fra rehabiliteringen av Atlantic Hotel, et prosjekt som har satt Backe i den øverste elitedivisjonen for totalentreprenører i Rogaland, sier salgsleder Birte Helgø i Backe Rogaland.

Ledaal-prosjektet består, ifølge pressemeldingen, av to bygg. Det er Brandsberg-Dahls Arkitekter som har tegnet byggene.

– Dette er et stort prosjekt for oss i Backe Rogaland. Kontraktsverdien ligger på omtrent 200 millioner kroner. Vårt byggeteam består av prosjektleder, anleggsledere og formenn; tilsammen fem personer i administrasjonen. Vi har også en stor egenproduksjon i betongfaget. Dette vil sysselsette store deler av vår betongavdeling i flere måneder. Videre har vi engasjert underentreprenører som vil gi arbeid til nærmere 150-200 personer i løpet av byggetiden, sier Helgø.

Byggingen starter, ifølge pressemeldingen, nå, og ferdigstillelse er planlagt sommeren 2020.