Backe bygger etterlengtet idrettsanlegg

Onsdag 24. september gikk det offisielle startskuddet for byggingen av Bogafjell Idrettshall. For 56 millioner skal Backe Bygg sette opp en flerbrukshall som skal romme håndballbane, volleyballbane og klatrevegg.

– Dette har vi ventet lenge på! Bogafjell Idrettslag har i dag verken klubbhus eller lokaler, og administrasjonen består stort sett av en bærbar PC under sofaen hjemme hos meg, sier leder i Bogafjell idrettslag Kristian Bøe.

I det nye hallanlegget får nå endelig idrettslaget et eget administrasjonsrom. Det er også planlagt andre lokaler utover halldriften, blant annet lokaler til kultur- og fritidsforeninger.

Starten på en bydel

– Behovet er stort for hallflater i Sandnes, og vi ser at Bogafjell Idrettslag er raskt voksende innen barne- og ungdomsidretten. Dette er derfor et etterlengtet idrettsanlegg for bydelen, sier Oddgeir Tørset, eiendomsutviklingssjef i Sandnes eiendomsselskap KF.

Bogafjell er en bydel med mange barn og unge, som har utviklet seg mye de senere år. Idrettshallen blir et viktig tilskudd til bydelen og har vært planlagt i mange år. Idretten har lenge jobbet for å få idrettsanlegget på Bogafjell realisert. Flerbrukshallen skal stå ferdig i slutten av juni 2015.

– Hallanlegget, sammen med kunstgressbanen, den nye ungdomsskolen som er under planlegging og Bogafjell kirke, blir en fin bydelskjerne, fortsetter Tørset i Sandnes eiendomsselskap KF.

En viktig hall for mange

Backe Bygg AS er hovedentreprenør og bygger Bogafjell Idrettshall. De fikk beskjeden om at de vant anbudet i slutten av august, og allerede 25. august var Backe Bygg i gang med grunnarbeidet.

– Vi er glade for at vi som lokal aktør ble valgt for dette prosjektet. Jeg har forstått på folk på Bogafjell at de har ventet lenge på idrettshallen, sier prosjektleder i Backe Bygg Tom Mikal Reianes.

Flerbrukshallen vil ha et areal på rundt 3000 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer. Til tross for at hallen skal romme mye, vil den ifølge entreprenøren gli godt inn i området. Bygget ligger inn mot en utsprengt fjellskråning og vil derfor ikke virke ruvende i terrenget, til tross for størrelsen.

– Bogafjell Idrettshall blir kjempeviktig for barn og unge i bydelen. Hallen gir blant annet håndballagene en egen hjemmebane. I dag trener og spiller de 15-20 håndballagene kamper i andre haller og gymsaler i byen. En egen idrettshall på Bogafjell vil ikke bli vanskelig å fylle med idrettsglade barn og unge, avslutter Kristian Bøe i Bogafjell Idrettslag.