Backe bygger 70 fundamenter i vindmøllepark

Backe Rogaland har fått oppdraget å bygge 70 vindmøllefundament og én trafostasjon i Bjerkreim Vindmøllepark.

Det skriver Backe i en pressemelding torsdag.

Byggingen startet i september i år og ferdigstillelse er satt til juni 2019. Byggherre er Norsk Vind Energi, heter det i meldingen.

– Å bygge vindmøllefundament er for oss i Backe Rogaland en ny fot å stå på. Vi har høy ekspertise på betongarbeid, og dermed er dette et veldig relevant prosjekt for oss som entreprenør, sier daglig leder Sjur Hana.

Han legger til at Backe her sysselsetter flere av sine betongfagarbeidere samt et innleid lag fra Jærentreprenør, totalt seks personer og en prosjektadministrasjon på tre.

Det skal støpes mellom 3.000 og 3.500 kubikkmeter betong, og det skal monteres 3.600 fjellbolter som hver av dem er 64 millimeter tykke og 12 meter lange. I tillegg skal det bygges en trafostasjon med to transformatorer med tilhørende servicebygg, heter det i pressemeldingen.

Det er Stangeland Maskin som er hovedentreprenør og som har hatt ansvar for å lage 45 kilometer med vei på prosjektet. Når produksjonen settes i gang, så skal det produseres omtrent én terrawattime (TWh), tilsvarende 55.000 husholdninger.

– Så langt er det støpt 30 av 70 fundament, og trafostasjonen skal stå ferdig til jul. Vi ligger godt an i forhold til planen, og støper i snitt tre fundamenter i uken, så dette går unna i godt tempo, sier Hana.