Avgjørende at Høyre blir størst

Høyre-nestor Kåre Willoch frykter norsk økonomi vil bli ødelagt dersom Fremskrittspartiet blir største parti i en borgerlig regjering.

– Også for Fremskrittspartiet vil det være en fordel å ikke være størst. Da vil de ha en god unnskyldning for ikke å gjennomføre alle de lettsindigheter som de har stått for i opposisjon, sier Willoch til NTB.

Den tidligere statsministeren og Høyre-veteranen deltar mandag på et frokostmøte i regi av den liberale tankesmien Civita, der det blant annet skal diskuteres om en ny høyrebølge er i ferd med å skylle inn over landet og gi Norge en borgerlig regjering.

– For at dette skal gå bra, må Høyre sette klare grenser for pengebruken. Det regner jeg med at de klarer hvis de blir størst, sier Willoch.

– Fremskrittspartiets forslagsflom ville ødelegge norsk økonomi om den skulle bli forsøkt gjennomført. Derfor gleder og beroliger det meg at Høyre har garantert at en borgerlig regjering skal føre en ansvarlig økonomisk politikk. Det må settes klare grenser for bruken av penger fra statskassen, fortsetter han.

I en meningsmåling som Sentio har utført for Dagens Næringsliv mister Høyre og Fremskrittspartiet flertallet på Stortinget. Fremskrittspartiet går tilbake 2,9 prosentpoeng til 20,9 prosent, mens Høyre går fram 1,5 prosentpoeng til 27,3 prosents oppslutning.