Autodesk og Trimble inngår samarbeid

Trimble og Autodesk har inngått en samarbeidsavtale som vil føre til bedre samspill mellom de to selskapenes produkter.

Det skriver Autodesk og Trimble i en pressemelding torsdag.

Samarbeidet vil, ifølge pressemeldingen, legge til rette for mer frihet til optimalisering av dataflyten i BA-prosjekter.

– Samarbeidet med Trimble viser vårt felles engasjement for å gjøre BA-prosessen mer effektiv og produktiv for alle involverte, uttaler senior visepresident i Autodesk, Amar Hanspal.

– Det demonstrerer vårt felles ansvar for å skaffe prosjekterings- og entreprenørfagfolk en sømløs opplevelse med begge selskapers løsninger for prosjektering, bygging og drift, tilføyer Bryn Fosburgh, visepresident i Trimble.

Autodesk og Trimble vil, ifølge pressemeldingen, akselerere teknologi-interoperabiliteten ved å utveksle Application Programming Interfaces (APIs) og utviklerverktøy for å kunne lage og markedsføre samspillende produkter.

Dette kan gjøre det mulig for begge selskapene å forbedre eksisterende datautveksling og åpne opp for ny arbeidsflyt mellom deres respektive produkter. Tettere produkt-til-produkt-integrering vil kunne gjøre prosjekterings- og entreprenørfagfolk i stand til å dele modeller, prosjektfiler og andre data mellom utvalgte Autodesk- og Trimble-løsninger, heter det i pressemeldingen.