Olje- og energiminister Tord Lien (fra venstre), direktør i ASKO Øst André Tangerud og ASKO-styreleder Torbjørn Johannson. Foto: ASKO

ASKO vil bli best på solenergi

oktober åpnet olje- og energiminister Tord Lien landets største solcelleanlegg hos ASKO i Vestby.

Det skriver ASKO i en pressemelding onsdag.

Dersom styreleder i ASKO, Torbjørn Johannson, får det som han vil, kan ASKO om noen få år ha solcellepaneler på takene på samtlige lagerbygg i Norge. Det vil gjøre matvaregrossisten til en av Europas største produsenter av solenergi, heter det i pressemeldingen.

I dag foretok olje- og energiministeren den høytidelige «tilkoblingen» som markerer oppstarten av Det nyåpnede solenergianlegget på Vestli består av 2.500 kvadratmeter med solcellepaneler, og vil årlig produsere rundt 300.000 kilowattimer.

Dersom pilotprosjektet i Vestby viser seg vellykket, skriver ASKO, er det sannsynlig at grossisten vil satse offensivt solenergi fremover. Allerede i dag foreligger det konkrete planer om å bygge solcelletak på ASKO Sentrallager Kjøl, som er planlagt ferdigbygd i 2017. Solcellene på dette taket vil bli på over 10.000 kvadratmeter, og vil kunne produsere omtrent 1.3 gigawattimer.

– Det er bra at noen går foran i arbeidet frem mot det nye lavutslippssamfunnet. Regjeringen har som mål å øke andelen sol- og vindenergi. Jeg håper andre aktører følger etter, slik at vi i fellesskap oppnår samfunnet miljøorganisasjonen Zero etterspør, sa olje- og energiminister Tord Lien ved åpningen av solcelleanlegget denne uken.