Brøter Terrasse vil bestå av 78 leiligheter i sentrum av Lillestrøm. Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør starter byggingen i fjerde kvartal 2020. Illustrasjon: HRTB

Asker Entreprenør bygger boliger i Lillestrøm

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har signert kontrakt med Kvartal 39 AS om bygging av 78 leiligheter sentralt i Lillestrøm.

Kontrakten er en totalentreprise, og har en verdi på omtrent 192 millioner uten merverdiagift, skriver Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Prosjektet Brøter Terrasse består av 78 leiligheter bygget rundt en kvartalshage. Leilighetene varierer i størrelse fra 36 til 136 kvadratmeter. Leilighetene fordeles på to bygg med heis, uteplasser og takterrasser. Den høyeste delen av bygget blir på åtte etasjer. Det blir parkering i kjeller og godt med sykkelparkering både utendørs og i parkeringskjelleren. Bygget skal Breeam-sertifiseres i klasse «Very Good».

Prosjektet utvikles av AF Eiendom sammen med BORI og Mallin Eiendom.

- Helt fra planleggingsfasen har dette prosjektet valgt utradisjonelle metoder i alt fra arkitektur, miljøprofil og markedsføring. Når vi nå velger entreprenør er vi glade for at også de har svært høye miljøambisjoner, og vi ser frem til samarbeidet, sier Øyvind Svare Lorentzen, prosjektleder i AF Eiendom i meldingen.

– Vi ønsker å ha en tydelig miljøprofil på virksomheten vår, og setter derfor ekstra pris på å bli foretrukket av en byggherre som også legger stor vekt på de samme kvalitetene. Brøter Terrasse er et spennende prosjekt hvor vi får brukt vår boligkompetanse fullt ut. Vi takker for tilliten, og ser frem til å starte byggingen, sier regionleder Øyvind Velsand i Asker Entreprenør i pressemeldingen.

Byggestart er planlagt i fjerde kvartal 2020 med ferdigstillelse høsten 2022.