Ås gård overlevert

Første byggetrinn i Statsbyggs campusutbygging på Ås er fullført til riktig tid og til riktig kostnad, og allerede har anlegget blitt tatt i bruk av både to- og firbente.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

Statsbygg overleverte anlegget til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU fredag kveld, og mandag ble de første dyrene flyttet inn i det splitter nye Senter for husdyrforsøk, Ås gård. Med det er første etappe i den store campusutbyggingen på Ås ferdigstilt, skriver Statsbygg.

Gårdsbruket består av fem bygg spesialtilpasset de firbente brukerne. Alle fjøsene får egne fødeavdelinger, og egne arealer for studenter og ansatte. I geitefjøset og storfefjøset er det, ifølge pressemeldingen, avanserte melkeroboter, og alle fjøs har muligheter til både å styre fôrmengde til hvert enkelt dyr, og overvåke hva de faktisk spiser.

– Dette har vært et veldig morsomt prosjekt å jobbe med. Jeg har virkelig fått øynene opp for hvor viktig dyrevelferd og blant annet fôrutvikling er, sier Statsbyggs prosjektleder Tor Olav Augestad i pressemeldingen.

Statsbygg har gjennomført selve byggingen på under halvannet år.

– Det har vært meget hektisk, vi har ikke hatt noe ekstratid å gå på. Det gamle Senter for husdyrforsøk skal rives for å gi plass til det nye 62.000 kvadratmeter store veterinærbygget, så framdriften har vært stram. Men vi kom i mål, både tidsmessig og kostnadsmessig, og det virker som NMBU er fornøyd. Det er vi veldig glade for og stolte over, avslutter Augestad.