Arkitektbransje på høygir

Link Signatur er Norges største arkitektfirma, mens Lund & Slaatto er mest lønnsom.

Det er gode tider for landets arkitektkontorer viser en oversikt som Dagens Næringsliv har utarbeidet på bakgrunn av regnskapstall for fjoråret.

Link Signatur som troner på omsetningstoppen hadde driftsinntekter i fjor på 128,3 millioner kroner med en driftsmargin på 9,8 prosent. På andreplass finner vi Dark med en omsetning på 100,7 millioner og en driftsmargin på 8,5 prosent. Tredjeplassen innehas av C.F. Møller Norge som omsatte for 83,4 millioner og oppnådde oversiktens svakeste driftsmargin på 4,3 prosent.

De mest lønnsomme arkitektfirmaene finner vi lenger ned på rankinglisten etter størrelse. Mest lønnsomme Lund & Slaatto finner vi på tiende plass med driftsmargin på 23,3 prosent etter en omsetning på 23,6 millioner kroner.

Nest mest lønnsom er nr. 6 på rankinglisten, Arkasa, som etter en omsetning på 51 millioner kroner oppnådde en driftsmargin på 19 prosent.

Tredje mest lønnsom er nr. 9 på rankinglisten, Eliassen og Lambert-Nilssen Arkitekter med en driftsmargin 15,2 prosent hårfint foran nr. 5 på rankinglisten, Niels Torp Arkitekter med 15,1 prosent.

Dagens Næringsliv kan videre opplyse at det for tiden er tilnærmer null ledighet blant norske arkitekter samtidig som det er en jevn strøm av utenlandske arkitekter som søker jobb her i landet.

Nyutdannede kan med letthet skaffe seg fast jobb før de er ferdig på skolen, og enkelte arkitektkontorer er villig til å betale ferske arkitekter årslønner opp mot 420 000 kroner. I følge Arkitektenes fagforbund anslås den generelle lønnsveksten i år til å ligge et sted mellom 6 og 15 prosent.