En mann i 20-årene fra Valdres ble torsdag fløyet med luftambulanse til sykehus etter en dumperulykke i Ryfoss i Vang kommune i Valdres.  Illustrasjonsfoto.

Arbeidsulykken i Valdres: Veiskulder ga etter - dumper forsvant ned skråning

Torsdag rapportere bygg.no at en person ble sendt til
sykehus med alvorlige skader etter en arbeidsulykke i Valdres. Oppland Arbeiderblad melder at politiets innledende undersøkelser viser at ulykken
oppstod ved at en dumper forsvant ned en skråning etter at en veiskulder skal ha gitt etter.

Dumperføreren er ifølge Oppland Arbeiderblad (OA) (sak åpen for abonnenter) ansatt hos en underleverandør til Brødrene Dokken. Ulykken skal ha skjedd ved Ryfoss i Valdres mens dumperen ble flyttet fra ett sted til et annet.

Politiet opplyser til OA at det etter undersøkelser på stedet fremstår som at dumperen har kommet for langt ut på veiskulderen, og at veiskulderen har gitt etter for vekta. Ifølge avisa ble dumperføreren torsdag lagt inn ved Sykehuset Innlandet for observasjon etter lettere skader.

Dumperføreren, en mann i 20-årene fra Valdres, skal selv ha meldt fra til politiet om ulykken. Det skal imidlertid ha tatt tid å få ham opp av skråningen før han ble hentet av luftambulansen.

Byggeindustrien har fredag forsøkt å få kontakt med daglig leder Jan Dokken i Brødrene Dokken for en kommentar, men har ikke lykkes med å få kontakt med ham.

Til OA opplyste Dokken torsdag at ulykken skjedde da en tom maskin skulle flyttes.

– Altså en helt dagligdags jobb. Det har vært regnvær og da kan slikt skje. Vi jobber hver dag for å forhindre ulykker på arbeidsplassen, uttalte han til OA.