Direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, var blant dem som markerte åpningen av byggearbeidet for Frogner ishall onsdag.

Arbeidet med Frogner ishall i gang

Onsdag startet arbeidet med å bygge den nye ishallen på Frogner i Oslo.

Slik vil Frogner ishall bli seende ut når den etter planen skal stå klar til jul i 2020. Illustrasjon: Dyrvik Arkitektur/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Hallen skal bidra til å øke kapasiteten på ishaller i Oslo, og samtidig gi et tilbud på vestkanten av byen som ikke finnes i dag.

Byggherre er Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, og direktør Eli Grimsby uttrykker glede over at det kommer en ny ishall ved siden av ærverdige Frogner stadion.

– Ja, det er veldig stas å få en ishall her på Oslo vest. Tidligere har Oslos østkant vært begunstiget med ishaller, så nå blir det fint med en ishall på vestkanten, sier Grimsby til Byggeindustrien.

Hun mener at hallen vil bli fint plassert i terrenget ved siden av den gamle 400-meters skøytebanen rett ved Frognerparken.

– Vi er nå i gang med å grave ut tomta, og planlegger å starte opp betongarbeidene i februar neste år. Går alt etter planen, har vi tett bygg til jul 2020, sier Grimsby.

Passer i landskapet

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd Kjetil Lund markerte byggestart av Frogner ishall ved å sette grabben i jorda fra en 32 tonns fossilfri gravemaskin. Foto: Ken Opprann

Frogner ishall oppføres syd for Frogner stadion i Frognerparken, med adkomst fra Kirkeveien. Det er tatt arkitektoniske grep for å integrere den nye hallen i landskapet på en god måte, ifølge Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Det buede taket vil dekkes med grønt mosebelegg, og følger fint landskapsformen på den vollen som allerede ligger der.

Fossilfri byggeplass

Fakta om Frogner ishall

Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Arkitekt: Dyrvik Arkitekter AS
Totalentreprenør: Håndverkskompaniet AS
Entreprenør isanlegg: EPTEC
Landskap: Rambøll AS
Rådgivende ingeniører: Rambøll AS
Byggeperiode: 2018-2020
Bruttoareal: ca. 4 600 kvm
Tribuneplasser: ca. 300
Miljø og energi: Energivennlig passivhus, fossilfri anleggsplass

– Frognerparken er fredet, og det er lagt stor vekt på at hallen blir godt tilpasset det kulturhistorisk viktige området den skal ligge i. Taket blir dekket av mose og veggene av glass, slik at du også kan følge med på hva som skjer inne i hallen, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap) i en pressemelding.

Det er Håndverkskompaniet som har fått totalentreprisen for prosjektet. Frogner ishall skal bygges såkalt fossilfri.

– Det vil si at det utelukkende vil bli benyttet enten maskiner som går på biodiesel eller er elektriske. Også transporten av materialer til ishallen skal i hovedsak være fossilfri, sier Eli Grimsby.