Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Ap med tipunktsplan mot ungdomsledighet

Arbeiderpartiet mener regjeringen svikter unge arbeidsledige. Partiet har satt opp en liste på ti tiltak for å få bukt med problemet.

Torstein Tvedt Solberg (Ap) mener regjeringen har ført en passiv politikk som har ført til at rekordmange unge er uten arbeid eller utdanning, skriver Aftenposten. Han har en rekke tiltak han mener kan bidra til å få unge i arbeid, og han begynner med Nav.

– Det aller viktigste er å få unge raskt i jobb. Derfor vil vi ha et Nav Ung som har som mål å snu unge i døra, sier Tvedt.

2.000 nye tiltaksplasser, mer fleksible dagpengeregler, økte tilskudd til lærlingplasser og flere offentlige lærlingplasser og flere fagskole- og studieplasser er blant tiltakene på listen.

Mens Solberg mener problemene er blitt mer kompliserte og har akselerert under dagens regjering, mener Høyres Stefan Heggelund at de arvet den høye ungdomsledigheten fra de rødgrønne.

– En slik utvikling snur man ikke over natten, men vi har gjennomført en rekke tiltak vi allerede ser effekten av. Flere av forslagene fra Ap er vi allerede i gang med, eller har gjennomført. Deres liste er dessverre for lite, for sent, mener han.