Ansatte overtar OneCo Elektrotavler og utvikler selskapet videre som Elpa

Som del av sin strategi rundt fokus på kjernevirksomheten, har OneCo lykkes i å finne gode nye eiere også til sin virksomhet for tavleproduksjon i Bergen.

En gruppe ansatte med daglig leder Jørgen Almelid i spissen grep muligheten når den dukket opp og har overtatt 100 prosent av aksjene.

– En ideell løsning for alle parter, sier konsernsjef Marvin Jensen.

- OneCo meldte i februar i år at konsernet har hatt en vellykket prosess der man har realisert verdiene i et utvalg virksomheter som lå på utsiden av kjernevirksomheten. I kjølvannet av dette arbeidet ble det besluttet å søke etter nytt eierskap også for tavleverkstedet i Åsane like nord for Bergen, heter det i en melding fra selskapet.

De ansatte grep muligheten etter at temaet ble kjent, og kom til enighet med OneCo om en løsning som sikret 100 prosent eierskap i egen arbeidsplass.

- Dette er en mulighet som vi tente på, sier en tydelig spent og fornøyd daglig leder, Jørgen Almelid.

– Vi er en topp motivert gjeng som gleder oss til utvikle vår egen virksomhet sammen.

OneCo Elektrotavler – fra i dag Elpa AS – er et tavleverksted med 18 ansatte og en årlig omsetning på rundt 30 millioner kroner.

- Bedriften har lang erfaring med tavleproduksjon knyttet til industri og næringsbygg, og har de senere årene markert seg blant annet som spesialister på leveranser til ulike maritime applikasjoner. Videre har selskapet gjennomført flere store leveranser til profilerte offentlige bygg, som for eksempel Høyskolen i Bergen og Oslo Lufthavn, skriver de.

- Initiativet fra de ansatte viser engasjement og sterk tro på egen arbeidsplass, sier konsernsjefen i OneCo, og legger til at han er trygg på at selskapet har de beste forutsetninger for å bli en suksess i fortsettelsen for både eiere, ansatte og samarbeidspartnere.