Denne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: PrivatDenne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: PrivatDenne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: PrivatDenne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: PrivatDenne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: PrivatDenne maskinen på 17 tonn er stjålet. Nå loves det ut dusør. Foto: Privat

Anleggsmaskin på 17 tonn stjålet - utlover 100.000 i dusør

Det mobile sikteverket sto parkert skjermet innerst av en endevei i Jordal, 11 kilometer fra lille Fjærland i Sogn. Likevel ble maskinen stjålet.

Det mobile sikteverket er en Keestrack Combo fra 2008 og blir brukt til å sortere av grove masser.

– Vi utelukker ikke noen ting, men mye kan tyde på at det er noen som har vært godt kjent i området som har tatt maskinen. Den sto på Jordal, og det er jo en liten tarm som går ut langs Fjærlandsfjorden og som er en endevei, sier Ruben Byberg Olsen til Byggeindustrien.

Han er maskinforhandler og samarbeidspartner med Anleggsenteret Hadeland som eier maskinen som er stjålet.

Det var Sogn Avis som først meldte om det spesielle tyveriet.

Samtidig ble det utlovet en dusør på hele 100.000 kroner til den som bidrar til at maskinen kommer til rette igjen.

– En grunn til at vi gjør det, er at maskinen i seg selv har en verdi på 600.000 kroner. En annen grunn er at vi ønsker oppmerksomhet rundt tyveriet og håper at en sånn sum kan motivere noen som vet noe til å si noe, sier Olsen.

Det er uklart når maskinen ble borte, men en nabo har hørt mistenkelige lyder natt til langfredag i påsken.

– Maskinen har stått der i vinter og var tom for strøm. Sannsynligvis har de hatt med seg starthjelp. Du skal vite hva du driver med når du flytter en sånn maskin over på en lastebil, sier Olsen.