Andresen går fra LINK arkitektur til SINTEF Byggforsk

Etter nesten 3 år som miljøsjef i LINK arkitektur har miljøekspert Inger Andresen valgt å slutte i LINK for å forfølge det hun brenner for; forskning på bærekraftige bygninger i SINTEF Byggforsk.

– Inger har vært sentral i vårt arbeid med å bygge opp og utvikle ressurspersoner og miljøfaget internt i LINK, sier Siri Legernes, adm. dir. i LINK arkitektur. – Vi har fått på plass en miljøstrategi, vi har bygget opp intern miljøkompetanse, og vi har arkitekter med BREEAM eksamen på de største teamene i Norge.

Miljø og bærekraftig arkitekturprosjektering vil fortsatt være et viktig satsingsområde for LINK.

– I løpet av de siste tre årene har vi lagt et godt grunnlag for at vi skal nå vårt strategiske mål om å bli Nordens ledende arkitektbedrift på miljø, understreker Legernes, som synes det er trist å miste Inger, men forstår hennes beslutning og ønsker henne lykke til i SINTEF Byggforsk.

Hanne Rønneberg, leder av SINTEF Byggforsk, ønsker Inger velkommen tilbake. – Inger er en av Norges fremste eksperter innen sitt område. Hun har en helhetlig tilnærming til energieffektivisering av bygninger som både SINTEF og byggenæringen har bruk for. I tillegg er hun en fremragende pedagog og mentor, noe våre yngre forskere, både i Oslo og i Trondheim, vil ha stor glede og nytte av. Hun har også skaffet seg verdifull erfaring fra næringen, først fra entreprenørvirksomhet hos Skanska, og nå de siste årene fra LINK arkitektur. Dette vil garantert komme forskningen vår til gode. Inger har også en professor II stilling ved Fakultetet for Arkitektur og billedkunst ved NTNU, slik sett bidrar ansettelsen til å styrke samarbeidet mellom SINTEF og NTNU, sier Rønneberg.

Inger Andresen starter i SINTEF 1. desember 2013.