Illustrasjonsfoto: Alvdal Skurlag

Alvdal Skurlag bygger nytt høvelanlegg til 100 millioner

Styret i Alvdal Skurlag besluttet i november 2019 å bygge et nytt høvelanlegg til i overkant av 100 millioner kroner, og onsdag ble spaden satt i jorda og utbyggingen er i gang.

Selskapet har inngått avtale med SK-BYGG AS fra Tynset innen totalentreprise bygg, og WoodTech AS fra Larvik skal stå for levering og montering av utstyr og innredning. WPM fra Sverige skal levere høvelmaskin og kløyve, mens Norconsult i Os i Østerdalen står for frosjektering og byggeledelse.

- Med denne investeringen vil Alvdal Skurlag få et topp moderne og automatisk høvelanlegg, og vi er trygge på at vi med våre valg av leverandører og entreprenører har et godt team i ryggen for å realisere våre planer. Dette er den største utbyggingen i selskapets historie, og markerer en ny og spennende epoke i Alvdal Skurlags utvikling, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Alvdal Skurlag har nå rundt 100 ansatte.

- Styret tok en viktig avgjørelse for selskapets framtid i november i fjor, og så kom Covid-19, og vi måtte ta en liten tenkepause. Covid-19 har på mange måter satt sine spor i norsk næringsliv, også for vårt selskap, men mens andre næringer sliter har vi vært heldige og økt vår omsetning i 2020. Alvdal Skurlag har alltid vært et framoverlent selskap med stor tro på egne produkter og ansatte, og vi ser frem til de nye mulighetene denne investeringen vil få for oss som selskap, sier administrerende direktør Berit Nordseth Moen i selskapet i meldingen.