Prosjektleder i Alento, Thomas Giessler (t.v.) og eier av Barkåker It Park, Roy Gausaker kan konstatere at ryddearbeidene er i gang og at byggestart er like rundt hjørnet for det nye Visma-bygget på Barkåker.

Alento bygger Visma-lokaler i Tønsberg

Entreprenørselskapet Alento AS fra Drammen har fått oppdraget med å bygge det 8.500 kvadratmeter store Visma-bygget i Tønsberg som eies av Roy Gausaker.

Daglig leder Kristian Lindland i Alento AS forklarer suksessen med at de som nystartet selskap har vært fremoverlente med fokus på å finne de beste løsningene.

Gausaker står bak Barkåker It Park AS som er byggherre og eier av både dagens Visma-bygg og det som blir det nye Visma-bygget i Barkåker Næringspark like ved E18 utenfor Tønsberg. Gründeren og eiendomsutvikleren fra Tønsberg solgte i sin tid Vestfold Butikkdata til Visma Retail som på grunn av økt vekst og plassproblemer har valgt å flytte inn i større lokale. Nå starter arbeidet med nybygget som vil stå ferdig høsten 2017.

Og når Gausaker skulle velge hovedentreprenør falt valget på det forholdsvis ferske drammensselskapet Alento AS. Selskapet har i løpet av to år vokst fra nærmest ingenting til å ha 250 millioner kroner i omsetning, og har i dag en ordrereserve på 350 millioner.

– Har tro på Alento

– Jeg har tro på Alento. Det er et selskap med mange dyktige mennesker. Vi valgte selskapet fordi de har de rette folka, og fordi de kunne levere kvalitet til riktig byggetid og riktige betingelser, sier Gausaker i en pressemelding.
1. september neste år skal 220 ansatte fra Visma Retail og søsterselskapene Visma Retail Software, Instore IT og Exso flytte inn i det nye treetasjes høye signalbygget som blir dobbelt så stort som dagens og vil ligge godt synlig både fra vei og jernbane. Nybygget på Barkåker er Energiklasse A og vil ha en egen brønnpark med ti energibrønner.

Og på Barkåker er skogryddingen allerede i gang. Prosjektleder Thomas Giessler i Alento opplyser at byggestart er like rundt hjørnet.

– Det er gledelig at vi får et så stort oppdrag her i Vestfold. Det passer også veldig bra inn i porteføljen vår. Nå er det bare å levere et bygg av svært høy kvalitet i løpet av 14 måneder, smiler Alento-prosjektlederen som regner med å ha 40–50 arbeidere i sving på anlegget på det meste.

Ordrereserve på 350 mill.
Alento, som har økt antall ansatte fra fire til 21 på to år, ser for seg en videre vekst.

– Vi er nå i gang med fire større prosjekter inkludert Visma-bygget i Tønsberg , og det betyr en ordrereserve på 350 millioner kroner og fullt opp å gjøre ut 2017. Det er ikke noe mål i seg selv å vokse raskt, men vi ser fortsatt for oss en viss vekst, påpeker Lindland som opplyser at de nå tar sikte på å utvide markedsområdet i retning Vestfold, Kongsberg og Ringerike.

Alento-sjefen forklarer fremgangen med at de som nystartet selskap har vært fremoverlente med fokus på å finne de beste løsningene.

– Vi er opptatt av å jobbe på lag med oppdragiver for å gjøre hverandre gode. Og så er det svært viktig for oss å bygge og utforme team som kan jobbe godt sammen, forklarer Kristian Lindland i Alento AS. 

Det nye bygget til Visma Retail, som vil ha mye glassfasader, vil ligge godt synlig fra veien. I tillegg til 300 kontorplasser, vil nybygget inneholde et lager på 1500 kvadratmeter, et produksjons- og klareringslokale på 1000 kvadratmeter, kantine, auditorium og parkeringsplasser. Illustrasjon: Profoyn AS.