Rolf Albriktsen fikk en liten oppmerksomhet og en stor takk av Veidekke-direktør Arne Giske.

Albriktsen slutter i Veidekke

Direktør for strategi og marked i Veidekke, Rolf Albriktsen, slutter i entreprenørkonsernet, og starter for seg selv.

Tirsdag presenterte Veidekke sin faste kvartalsrapport om de økonomiske konjunkturene som påvirker entreprenøren. Konjunkturrapporten ble presentert av direktør for strategi og marked, Rolf Albriktsen, og makroøkonom og rådgiver Kristoffer Eide Hoen la frem tallene, som viser gode vekstutsikter for Veidekke i Skandinavia.

– Vi forventer en årlig vekst på 4 prosent i det skandinaviske bygg- og anleggsmarkedet i 2015 og 2016, kunne Albriktsen fortelle til de fremmøtte ved Veidekkes hovedkontor i Oslo.

Slutter

Konserndirektør Arne Giske bekrefter overfor Byggeindustrien at Veidekke ser positivt på sin posisjon i årene som kommer, og at prognosene samlet er positive. Giske hadde dog en avsluttende beskjed under rapportfremleggelsen tirsdag.

Konserndirektør Arne Giske i Veidekke.

– Rolf Albriktsen slutter hos oss, annonserte Giske.

Albriktsen har jobbet i Veidekke i 19 år og 9 måneder, har i en alder av 66 år valgt å si opp sin stilling som direktør for strategi og marked i entreprenørkonsernet og starte for seg selv.

– Jeg jobbet som privatkonsulent før jeg begynte i Veidekke, og det har jeg lyst til å gjøre igjen nå, sier han til Byggeindustrien.

Mot og vemod

Albriktsen var først ute med å utforme makroøkonomiske strategier i Veidekke, og har med sin kunnskap hjulpet den store entreprenøren med å navigere verdensøkonomien på en god måte.

Selv mener ikke 66-åringen at det å trekke seg tidlig tilbake for å satse som selvstendig konsulent er et spesielt sprekt valg, selv om han synes det er vemodig å slutte i Veidekke.

– Veidekke er et fantastisk selskap, og jeg har hatt det veldig morsomt i denne jobben. Da jeg begynte her, hadde vi en omsetning på vel fire milliarder, og det var så vidt resultatet var positivt. I dag er vi godt over 20 milliarder, så mye har skjedd, smiler han.

– Men dette er egentlig ikke noe særlig modig karrierevalg. Jeg har mye energi, og jeg må ha noe nytt å gjøre, sier han.

Albriktsen hadde sin siste arbeidsdag for Veidekke tirsdag, og arbeidsoppgavene hans vil, ifølge ledelsen, overtas i stor grad av kollega Kristoffer Eide Hoen.