Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Åge Skinstad blir regiondirektør i NHO Innlandet

NHO har ansatt Norges langrennssjef Åge Skinstad (50) som ny regiondirektør i NHO Innlandet.

- Jeg gleder meg til å legge til rette for at næringslivet i Innlandet skal utvikle seg videre og prestere enda bedre i fremtiden, sier Åge Skinstad.

Skinstad er utdannet cand.mag. Han har siden 2006 arbeidet i Norges Skiforbund som sportssjef og langrennssjef. Skinstad har mange års næringslivserfaring, blant annet med lederjobber fra Adidas Norge, Øko Kraft og Madshus Skifabrikk.

Når Skinstad er på plass som regiondirektør 1. august, kan han se tilbake på en fantastisk periode som sjef for verdens beste langrennsnasjon. Erfaringen fra langrennssporten, spesielt knyttet til prestasjonskulturer, tar han med seg når han nå skal jobbe med og for næringslivet.

- Etter å ha vært langrennssjef i ni år er det godt å slå fast at norsk langrenn aldri har stått sterkere. Nå ser jeg frem til å jobbe for et mangfoldig og spennende næringsliv i Innlandet.

- Fremoverlent og tydelig

NHO ser nå frem til å få Skinstad på plass som regiondirektør, en rolle som nåværende fylkesmann Christl Kvam hadde frem til for kort tid siden.

- Åge Skinstad har dokumentert en evne til å levere resultater som er imponerende. Han representerer en prestasjonskultur som vi ønsker, og næringslivet i Innlandet får nå en fremoverlent og tydelig regiondirektør, sier direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Han trekker frem at Skinstad er bosatt i regionen, kjenner godt til både Hedmark og Oppland, og har god erfaring fra næringslivet. Han har de siste årene bygd opp en imponerende virksomhet i og rundt ski-Norge som er verdensledende, noe VM i Falun viste.

- Næringslivet i Innlandet får en representant som vil være synlig, tydelig, markedsorientert og som vil stå på barrikadene for næringslivet og regionen, sier Almlid.

Vil dyrke prestasjonskultur

- Skinstad vil bidra til økt oppmerksomhet om fremtidens næringsliv i Hedmark og Oppland, sier styreleder i NHO Innlandet, Ottar Henriksen.

Henriksen sier at selv om Skinstad er mest kjent for å bygge en verdensledende prestasjonskultur innen norsk langrennssport de siste åtte årene, så har Skinstad fra sin base på Toten lang erfaring fra næringslivet i Innlandet.

- En sentral oppgave som regiondirektør vil være å bidra til å bygge enda sterkere prestasjonskultur i næringslivet i Hedmark og Oppland, sier Henriksen.