Foto: Craftor

Agder Energi selger svensk entreprenørselskap

Agder Energi selger sin eierandel i det svenske el-entreprenørselskapet Craftor til Eleda-konsernet.

- Salget av Craftor innebærer en realisering av Agder Energis strategi innen entreprenørvirksomhet. Dette gir rom for å satse på nye muligheter i vår verdikjede, som er innen produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi og løsninger, sier Atle Knudsen, konserndirektør i Agder Energi i en pressemelding.

Agder Energi har vært majoritetseier i svenske Craftor siden 2009. Konsernet har en eierandel på 67 prosent og sammen med ledende ansatte som eier 33 prosent selges nå selskapet til det svenske entreprenørkonsernet Eleda, opplyser de i meldingen.

- Craftor er operativt veldig lik Eleda og utfyller vår virksomhet innen kraftdistribusjon. Vi er sikre på at Craftor vil gi betydelige synergier for Eleda, og er enda et skritt mot å befeste vår posisjon som det ledende infrastrukturtjenesteselskapet i Norden, sier Johan Halvardsson, konsernsjef i Eleda.

Eleda er et raskt voksende konsern med fokus på anlegg, entreprenør- og servicetjenester innen infrastruktur. De har rundt 2.000 ansatte og en omsetning på cirka 6 milliarder svenske kroner i 2019.

Craftor har hatt stor vekst under sitt norske eierskap. Omsetningen har gått fra 60 millioner kroner i 2009 til rundt 1,2 milliarder kroner i år.