Ill.: Kosbergs arkitektkontor.

AF Kleive-Christie bygger Brunvollkvartalet

Sluttforhandlingene mellom Brunvoll og Betonmast Røsand om utbygging av Brunvollkvartalet i Molde sentrum har strandet. I stedet får AF Kleive-Christie DA oppdraget til 220 millioner kroner, skriver Romsdals Budstikke.

Averøyfirmaet Betonmast Røsand ble i april presentert som totalentreprenør for prosjektet med 92 leiligheter. Byggherren og entreprenøren har vært gjennom en samspillsfase og har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Partene sier i en felles uttalelse at de ikke har lykkes med å bli enige på noen viktige områder. De er enige om å avslutte samspillsavtalen.

– Vi har avtalt og er omforent et sluttvederlag for utførte arbeider, og vil ønske Brunvoll Strandgata AS lykke til med prosjektet, sier daglig leder Eskild Røsand i Betonmast Røsand AS til avisen (krever innlogging).

Det er inngått en totalentreprise mellom Brunvoll og AF Kleive-Christie DA, som forbereder oppstart på byggeplassen i løpet av november. Christie & Opsahl har allerede hatt en opptur i ordreporteføljen sin denne høsten, og kan nå plusse på med en ny, stor kontrakt sammen med Kleive Betongbygg. De to samarbeidspartnerne har tidligere bygd kontorbygget og kompetansesenteret til thrusterprodusenten Brunvoll på Årø i Molde. Partnerne får 50 prosent hver i arbeidsfellesskapet.