BORI Utbygging og AF Eiendom planlegger boliger på denne tomten. Den har nærhet til Lillomarka og utsikt over Groruddalen. Foto: AF Gruppen

AF Gruppen og BORI kjøper sivilforsvarsleir i Oslo

BORI Utbygging AS og AF Eiendom har sammen inngått avtale med Justis- og beredskapsdepartementet v/Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om å kjøpe Grorud Leir i Trondheimsveien 529.

Tomten som er på 17,4 mål ligger på Grorud. Den ligger ved et boligområde med tilgang til Lillomarka og med utsikt over deler av Groruddalen, skriver AF Gruppen og BORI i en felles pressemelding..

Grorud leir i har til nå vært benyttet av Oslo og Akershus sivilforsvarsdistrikt. Nå legges planene for et helhetlig område med boliger, torg og grøntområder.

- Dette er et prioritert vekstområde for Oslo Kommune. Beboerne vil få nærhet både til t-bane, Oslo sentrum og Lørenskog med Snø og Lillomarka. Tomten er i tillegg attraktiv fordi den har kort avstand til både barnehage og skole. Vi har med oss en solid partner på laget, og sammen med BORI skal vi utvikle et godt og attraktivt boligområde, sier Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom i meldingen.
Boligene BORI og AF Eiendom planlegger skal miljøsertifiseres med BREEAM-NOR.

- Tomten ligger attraktivt til, og området er overmodent for videre utvikling. Vi har stor tro på at dette blir et prosjekt som gjør Oslo til en enda bedre by. Prosjektet sikrer at mange kan etablere seg i nye boliger i sitt nærområde og at enda flere kan finne de kvalitetene som ligger i Groruddalen, avslutter Groth.