Fyrstikkbakken 14 er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet. Illustrasjon: Link arkitektur

AF Eiendom kjøper seg inn i FutureBuilt-prosjekt

AF Eiendom har inngått avtale om å kjøpe 50 prosent av selskapet Fyrstikkbakken 14 AS. Prosjektet består av 160 boliger i nærheten av Bryn togstasjon og Hellerud T-bane i Oslo.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding onsdag.

‒ Vi har jobbet over en lengre periode med å få på plass en riktig samarbeidspartner til dette innovative miljøprosjektet der vi forsøker å sette en ny standard for boligutvikling. Prosjektet er krevende, og vi var så heldige at vi kunne velge mellom flere store solide aktører. Ingen klarte imidlertid å matche våre verdier og entusiasme like godt som AF Eiendom, sier Olav Birkenes, daglig leder i Birk & Co, som har stått for salget.

Fyrstikkbakken 14 er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet, som har som mål å realisere forbildeprosjekter i og rundt Oslo med minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk. For å dekke deler av energibehovet er det blant annet prosjektert med et solcelleanlegg som skal produsere hele 70.000 kilowattimer (KwH) per år.

Olav Birkenes i Birk & Co og Katharina Hernæs i AF Eiendom. Foto: AF Gruppen

‒ Et prosjekt sentralt i Oslo er midt i blinken for vår strategi om å utvikle flere gode eiendomsprosjekter ved knutepunkt. Denne tomten treffer på svært mye av det vi ønsker å jobbe med; ambisiøse klimamål, god og sentral beliggenhet og en spennende partner. Birk & Co har jobbet godt med å få til et innovativt prosjekt både med å tenke nytt om konsept, løsningene for boligkjøperne og hvordan vi skal treffe de viktigste målgruppene, sier Katharina Hernæs, porteføljedirektør i AF Eiendom.

Første salgstrinn er planlagt i løpet av 2020. AF Nybygg er tilknyttet prosjektet som entreprenør i tidlig fase, med intensjon om gjennomføring, heter det i pressemeldingen.