Bård Frydenlund er konserndirektør Sverige, HR og Kommunikasjon i AF Gruppen.

AF-datter fikk svensk boligkontrakt

AF Gruppens datterselskap HMB Construction AB har inngått en avtale med AB Familjebostäder, et boligselskap eid av Stockholm by, om å bygge 87 leiligheter i trinn 3 av Drevvikshöjden i Farsta.

Kontrakten er på cirka 218 millioner svenske kroner uten merverdiavgift, melder AF Gruppen i en børsmelding.

Prosjekt Drevvikshöjden, som ligger mellom Farsta og Sköndal i Stockholm kommune, består av i alt fem etapper med totalt rundt 600 utleieleiligheter, barnehage og andre lokaler.

Etappe 3 gjennomføres som en totalentreprise og omfatter 87 leiligheter, inkludert 19 ungdomsleiligheter, garasjer, tilfluktsrom og en nabolagsgate.

Energiforsyningen til eiendommen kommer fra solceller, bergvarme og fjernvarme med et årlig energiforbruk på under 55 kWh/m2. Eiendommen prosjekteres og produseres for å oppfylle standarden Miljöbyggnad Silver.

- Boligene blir bygget med redusert klimaavtrykk og vi ser frem til fortsatt samarbeid med Familjebostäder, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i Sverige for AF Gruppen.

HMB Construction vant anbudet på hele prosjekt Drevvikshöjden ved utgangen av 2017. Prosjektering og kalkulasjon skjer etappevis, og Familjebostäder har opsjon på å avrope hver etappe.

HMB Construction er i ferd med å bygge etappe 1 og 2 av Drevvikshöjden, til en samlet pris på rundt 500 millioner svenske kroner.