Martin Verstad Sylte, prosjektleder hos SBB og Marius Torkildsen-Rønvik, prosjektleder hos A Bygg, signerer avtalen. Foto: A Bygg Entreprenør

A Bygg sikret seg nok et SBB-prosjekt

Da SBB Samfunnsbygg (tidligere Hemfosa Samfunnsbygg) i 2018 skulle utvide sitt kontorbygg i Moss gikk oppdraget til A Bygg Entreprenør. Nå skal deler av bygget rehabiliteres og nok en gang går oppdraget til A Bygg.

Fakta

Byggherre: SBB Samfunnsbygg AS
Arkitekt: Østavind Arkitekter AS
Areal: 1.100 kvadrameter
Entreprise: Samspill/åpen bok
Ferdigstillelse: Mai 2021

Prosjektet omfatter totalrehabilitering av en hel etasje i Vogts gate 17 i Moss og skal gjennomføres med leietakere i bygget.

- A Bygg er ikke ukjent med slike rammer. Vi har gjennomført flere tilsvarende rehabiliteringsprosjekter med leietakere i bygget tidligere. Det handler om god planlegging, en åpen dialog med både byggherre og leietakere, og en effektiv drift av byggeplassen, sier Morten Raugstad, administrerende direktør i A Bygg, i en pressemelding.

Dette er andre gang SBB Samfunnsbygg velger A Bygg, noe Raugstad tar som en tydelig bekreftelse.

- Vi har jobbet med SBB Samfunnsbygg tidligere, til og med på samme bygg, og er selvsagt stolte over nok en gang å vinne deres tillit, særlig i et prosjekt som dette. Det må bety at vi lever opp til forventningene til både byggherre og leietaker, mener Raugstad.

- Det å sikre fokus på løsning og praktisk utførelse tidlig i større renoveringsprosjekter, er noe SBB Samfunnsbygg har hatt suksess med tidligere. Tidlig involvering av samspillsentreprenør har ved flere anledninger vist seg å sikre at nye løsninger for byggene våre implementeres på en god og forsvarlig måte, sett i sammenheng med eksisterende bygningsmasse, økonomi og krav vi har til utførelse. Vi var fornøyde med jobben A Bygg gjorde i forrige prosjekt, og det at de kunne tilby samme personell for denne byggesaken, gjorde at vi valgte å inngå denne avtalen, forteller Martin Verstad Sylte, prosjektsjef i SBB Samfunnsbygg.

Prosjektet gjennomføres som en åpen bok-kontrakt med overlevering mai 2021.