Daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun

44 prosjekt har søkt om Norsk Lyspris 2019

- Vi har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader om å vinne Norsk Lyspris. Prisen befester seg i bransjen som en hedersutmerkelse, som henger høyt, og som stadig flere mener det er verdt å kjempe for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, som deler ut prisen.

Da søknadsfristen gikk ut søndag kveld, hadde hele 44 søknader kommet inn.

- Prisen synliggjør betydningen av godt lysdesign og hva innovative teknologiske belysningsløsninger har av betydning for oss mennesker, og er derfor en viktig pris for alle, sier Banoun.

I løpet av kort tid vil juryen annonsere de nominerte prosjektene.

Vinnerne blir kåret under fagkonferansen Lysets Dag, 20. november i Oslo, som går for å være årets viktigste møteplass for alle som jobber med lys og belysning i Norge. Én av årets vinnere av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.

I bunken av søknader ligger både store og små prosjekter, som nå overleveres til juryen.

Juryen for Norsk Lyspris 2019 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og over halvparten har lysdesignfaglig kompetanse. Juryleder for Norsk Lyspris 2019 er Barbara Matusiak, professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi, NTNU, og medlem i Lyskulturs faglige organ, Norsk lysteknisk komité.