Anders Alseth, rådgiver i Enova. Foto: Enova

4 av 5 søkere får Enova-støtte

Med enklere søknader og opp til 200.000 kroner i støtte har Enova senket terskelen for å velge varmesentraler som bruker fornybar energi.

Det skriver P. Blakstad i en pressemelding på sine nettsider

– Å sende inn søknad til programmet Varmesentral forenklet tar 5 til 6 minutter om du har kontroll på alle tall, og vet hvilken varmesentral du ønsker å installere, sier Enova-rådgiver Anders Alseth i pressemeldingen.

P. Blakstad bistår, ifølge meldingen, sine kunder med å utforme søknader til Varmesentral forenklet og andre støtteordninger.

Varmesentral forenklet er et av tre Enova-programmer som gir støtte til selskaper og byggeie re i næringslivet som ønsker å installere varmesentraler. I mars ble det maksimale støttebeløpet fordoblet fra 100.000 kroner til 200.000 kroner. Allerede før støttedoblingen og andre små endringer kom på plass, skriver P. Blakstad at 80 prosent av søkerne til programmet mottok støtte.

De i alt 118 prosjektene som fikk innvilget støtte fra Varmesentral forenklet i 2013, skal gi et kontraktfestet energiresultat (forventet fornybar varme/kjøling) på 13 gigawattimer, heter det i pressemeldingen.