Nominert: The CaveNominert: Østensjøveien.Nominert: Skullerud Torg.Nominert: Verdensparken Furuset.Nominert: The Green House.Nominert: Sørenga, byggetrinn fire.Nominert: Skur 84 Sjursøya.Nominert: Stasjonsallmenningen.Nominert: Sogn Studentby, trinn én og to.Nominert: Schweigaards gate 21 og 23.Nominert: Lakkegata 21-23.Nominert: Kuben yrkesarena.Nominert: Langkaia. Foto: Tomasz MajewskiNominert: Kongsveien 21 og 23.Nominert: Kavringen brygge.Nominert: Grorudparken.Nominert: Høgskolen i Oslo og Akershus.Nominert: Ekeberg skulpturpark.Nominert: Gregers Grams vei 13.Nominert: Festningen Restaurant.Nominert: Ensjø stasjon.Nominert: Domus Medica.Nominert: Bekkelagsterrassen.

23 bygg nominert til Oslos arkitekturpris (Bildekarusell)

33 foreslåtte prosjekter er nå blitt til 23 kandidater. 15. oktober kåres vinneren av Oslo bys arkitekturpris for 2014.

Det skriver Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i en pressemelding på sine nettsider.

Fristen for å foreslå prosjekter gikk ut i slutten av februar i år, og innen fristen gikk ut, hadde 33 prosjekter blitt foreslått til Oslo bys arkitekturpris 2014. Nå har Rådet for byarkitektur valgt ut 23 prosjekter som skal presenteres i en utstilling på Rådhusplassen og i en katalog i oktober, skriver Plan- og bygningsetaten.

Etaten er sekretariat for arkitekturprisen, og har tatt i mot forslagene. Sivilarkitekt Henning Kaland, leder i Rådet for byarkitektur og for innstillingskomiteen, uttaler i pressemeldingen at målet med prisen er å løfte frem det beste som ble bygget i Oslo i 2013.

– Prisen er viktig for Oslo fordi den kan sette fokus på kvaliteten i det vi bygger, og på hvordan vi utvikler byen vår. På denne måten kan den bidra til å bygge opp Oslo-borgeres bevissthet om dette, sier Kaland.

Han sier at det har vært en stor bredde og variasjon i de innsendte forslagene.

– Også i år har vi mottatt stor bredde i type prosjekter som er foreslått. Ettersom det er fri påmelding, varierer naturlig nok kvaliteten en god del, påpeker arkitekten.