Ytre miljø-ingeniør til Fornebubanen

Implenia er den ledende leverandøren av bygg- og anleggstjenester i Sveits med over 10.000 ansatte i Europa. I Norge har vi spisset oss med unik spesialkompetanse på komplekse infrastrukturprosjekter innen tunnel, bru og betong. Det gir resultater, og vi er i sterk vekst! Vi er mer enn 600 entusiastiske fagpersoner, stolte av de utfordrende og komplekse oppgavene vi løser i felleskap. Vi har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og prosjekter over hele Norge.

FirmaImplenia Norge
FylkeOslo, Viken
StedFornebu, Lysaker
Søknadsfrist30.04.2023

Implenia er den ledende leverandøren av bygg- og anleggstjenester i Sveits med over 10.000 ansatte i Europa. I Norge har vi spisset oss med unik spesialkompetanse på komplekse infrastrukturprosjekter innen tunnel, bru og betong. Det gir resultater, og vi er i sterk vekst! Vi er mer enn 600 entusiastiske fagpersoner, stolte av de utfordrende og komplekse oppgavene vi løser i felleskap. Vi har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og prosjekter over hele Norge.

Implenia har flere spennende pågående prosjekt, i tillegg har vi nylig fått noen nye store og ærefulle samferdselsprosjekter som gjør at vi går en spennende tid i møte.

Nå trenger vi dyktige ansatte til våre to tunnelentrepriser på Fornebubanen, pågående prosjekt K2A mellom Lysaker og Fornebu i tillegg til nyvunnet prosjekt K2D mellom Skøyen og Vækerø. Prosjektene utføres som hovedentreprise for Oslo Kommune Fornebubanen, og skal bli en del av den totale Fornebubanen som skal stå ferdig i 2030.

Har du lyst til å bidra til en bærekraftig utvikling i et prestisjetungt prosjekt? Da trenger vi deg!
Prosjektene vi søker oss til er spennende og utfordrende med tanke på ytre miljø og bærekraft, og hvor du kan bidra til en markant forskjell i arbeidet Implenia gjør. Du vil jobbe som miljøingeniør på et av våre store prosjekter i samarbeid med Ytre miljø-leder. Sammen vil dere følge opp prosjektets krav knyttet til miljøaspektet, samtidig som det er viktig å bygge forståelse og en god miljøkultur som forplanter seg i prosjektorganisasjonen og at det blir noe av det arbeidet vi gjør i fellesskap.

Er du vår nye miljøingeniør?

Anleggsbransjen er inne i en tid med store omstillinger innen miljø og bærekraft. Vi søker derfor rett person for å styrke oss på faget ytre miljø. Som miljøingeniør hos oss vil du ha et særlig ansvar for å følge opp prosjekt i henhold til gjeldende interne mål, myndighetskrav, kundekrav og standarder. Stillingen vil rapportere internt til ytre miljø-leder på prosjektet. Stillingen er en sentral rolle i en organisasjon som jobber aktivt og strategisk med miljø i alle ledd sammen med ytre miljø-leder.

Som miljøingeniør vil du være en del av avdeling for bærekraft og miljø. Dette er en sterk faggruppe med dyktige og engasjerte medarbeidere, som stiller med bred kompetanse innen ytre miljø/bærekraft, BREEAM og klimarådgivning. De bidrar med rådgivning både i tilbud og prosjekter, og holder seg hele tiden oppdatert og videreutvikler sin spisskompetanse for å møte krav som stilles fra markedet.

Arbeidsoppgaver (ikke uttømmende liste)

 • Faglig rådgivning og opplæring innenfor ytre miljø
 • Dialog med kunde, underentreprenører og leverandører, samt opplæring innen Ytre Miljø
 • Oppfølging av kontraktskrav, tiltaksplaner og prosedyrer
 • Utarbeidelse av miljøplaner, kontrollplaner og risikovurderinger
 • Overvåking av resipienter, prøvetaking av grunn og vann
 • Oppfølging av kildesortering og gjenbruka av materialer
 • Delta på verne-/miljørunder på anlegget
 • Arbeide i felt sammen med anleggsleder for å finne de beste miljøtiltakene
 • Overoppsyn med prosjektets bruk av kjemikalier og substitusjonsplikten
 • Bistå ved revisjoner og øvelser
 • Bidra til å etablere og vedlikeholde gode rutiner for mottakskontroll og massehåndtering på anlegget
 • Rapportering (KPI, trender, miljøregnskap, klimaregnskap)
 • Oppfølging av sertifiseringsordninger

Slik får du det hos oss

Som medarbeider hos Implenia blir du en del av en arbeidsplass med gode kollegaer og jordnær arbeidskultur. Du får en spennende og utfordrende stilling i et firma i vekst, hvor ingen dager er like. Du får også gode muligheter til å utvikle deg og holde deg oppdatert på faget. Vi tilbyr våre ansatte konkurransedyktige betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger og en sunn bedriftskultur med ordnede arbeidsforhold og god moral.

Er dette deg?

Vi ser for oss at den rette kandidaten har enten Bachelor- eller Mastergrad innenfor naturvitenskapelige fag eller lignende. Tidligere relevant erfaring teller positivt, men er ikke et krav. Som person har du god skriftlig og muntlig formidlingsevne og drives av å bygge gode lag og relasjoner. Samtidig er du god på å styre din egen arbeidshverdag, hvor du evner å gjøre de riktige prioriteringene. Vi tror den rette kandidaten trigges av en hverdag med høyt tempo og flere utfordringer som du løser på en positiv og pålitelig måte. Videre tror vi det er viktig at du er engasjert, fokusert og strukturert i tilnærmingen til dine arbeidsoppgaver.

Passer du beskrivelsen? Da vil vi gjerne ha deg med i teamet. Du får en plass som gjør at du kan påvirke og gjøre en forskjell og samtidig utvikle og utfordre deg selv.

Din gjennomføringskraft vil være en stor ressurs for oss, og vi ser frem til å motta søknaden din.

For ytterligere spørsmål om stillingen eller prosessen

Organisasjonskonsulent
Susann Lillehagen
+47 917 30 592
susann.lillehagen@implenia.com

Sjef Bærekraft og Ytre Miljø
Linn Marie Bjørvik
+47 930 88 998
linn.marie.bjorvik@implenia.com

Søk stilling

Vis flere stillinger: