Würth Norges hovedkontor i Nittedal. Foto: Würth
Würth Norges hovedkontor i Nittedal. Foto: Würth

Würth Norge satser på solenergi

Würth Norge AS har installert et massivt solcelleanlegg på sitt hovedkontor i Nittedal.

– Som et ledd i vårt bærekraftsarbeid har vi nå dekket store deler av vårt lagertak med solcellepaneler. Målet er å kunne generere ren og fornybar strøm til eget bruk her på hovedkontoret, sier HMS og bærekraftsjef i Würth Norge, Christopher Granung i en pressemelding. Prosjektet har resultert i 810 paneler med 455 watt per stykk, som samlet vil resultere i at vi kan være egenforsynte med ti til 30 prosent av deres årlige energibruk. Under ideelle forutsetninger betyr det opp mot 320.000 kWh per år. Dette tilsvarer strømforbruket til rundt 20 norske husholdninger per år, melder Wurth

– Dette er første trinn, men vi har planer om videre utvidelser når vi har høstet erfaring fra en periode med drift. Vi har fremdeles store takarealer tilgjengelig for fremtidig utvidelse, forteller Stein Inge Viset, logistikksjef i Würth Norge.

Würth har hatt fokus på energiredusjon i flere år, og det største tiltaket så langt har vært et prosjekt i samarbeid med Caverion AS. Bygningsmassen på rundt 26.000 kvadratmeter hadde i 2018 et årlig forbruk på til sammen 4,2 GWh, og etter en rekke tiltak har har Würth senket sitt årlige strømforbruk med over 1 000 000 kWt per år sammenlignet med 2018.

– Den viktigste årsaken til den store energibesparelsen, er de nye ventilasjonsaggregatene på lageret, kombinert med nytt SD-anlegg (sentral driftsstyring) og etablering av et energioppfølgingssystem, sier Viset i meldingen.