Nytt regjeringskvartal. Illustrasjon: Statsbygg / Team Urbis

WSP skal miljøsertifisere det nye regjeringskvartalet

WSP har vunnet oppdraget som BREEAM-revisor for Nytt regjeringskvartal.

Det skriver WSP i en pressemelding fredag.

– Først og fremst synes vi jo at det er kjempebra at Statsbygg går foran og ønsker en helhetlig miljøsatsing på det nye regjeringskvartalet. At en stor, offentlig aktør deltar i arbeidet med BREEAM, kan være et viktig bidrag for å løfte frem gode løsninger og eksempler på beste praksis i bransjen, sier Henriette Berg i WSP, som skal være revisor for oppdraget.

Godt grunnlag

Det var, ifølge pressemeldingen, strenge kriterier i konkurransen, og WSP var en av få tilbydere. WSP ble tildelt oppdraget basert på lang erfaring som BREEAM-revisor og relevant erfaring med komplekse prosjekter, heter det i meldingen.

– Prosjektet er omfattende, men har mange iboende kvaliteter som gir et godt grunnlag for å oppfylle kravene i BREEAM. Sertifiseringsnivået Excellent er det nest høyeste innen BREEAM og er en ambisiøs satsning for et prosjekt som også har andre viktige fokusområder, som sikkerhet. Det er spennende å få jobbe på et så betydningsfullt prosjekt som regjeringskvartalet, der vi både vil få bygge videre på samlet erfaring og lære mye underveis, sier Berg.

Veldig motiverende

WSP har i dag åtte BREEAM-revisorer og 23 BREEAM-AP’er.

– Vi ser i dag at et bredt spekter av både private og offentlige byggherrer velger å BREEAM-sertifisere bygg. Det å vite at det er stor etterspørsel etter fagkompetansen vår og at vi får være med å utvikle miljøbygg over hele landet, er veldig motiverende, avslutter Henriette Berg.