Kari Mjømen. Foto: WSP
Kari Mjømen. Foto: WSP

WSP oppretter ny miljøavdeling i Bergen

Bergenskontoret til WSP oppretter ny miljøavdeling, og har ansatt Kari Mjømen som avdelingsleder.

Mjømen har ifølge en pressemelding fra WSP solid kompetanse innen ombruk, innovasjon og digitalisering. Hun kommer fra stillingen som ombruksleder i Norsk Riving AS, og har også fartstid i renovasjonsselskapet BIR AS.

– Det å skape en ombrukskultur i bygg- og eiendomsbransjen krever en enorm snuoperasjon i hele kjeden fra produsenter og leverandører til kunder. Men seriøse aktører som ønsker å realisere ombruk i sitt eget bygg kan komme langt på egen hånd, selv om samfunnet fremdeles er mye tuftet på bruk og kast. Å bygge opp et bærekraftig ombruksbygg skal også være økonomisk forsvarlig. Dette hjelper vi bygg- og eiendomsbransjen på Vestlandet med, sier Mjømen i meldingen.

WSP skal de neste årene bistå Vestland Fylkeskommune med rådgivningstjenester knyttet til klima og miljø som del av en ny rammeavtale. Den nye avdelingslederen og hennes team vil være sentral i oppfølgingen av dette arbeidet.

– Vi ser fram til et godt samarbeid med fylkeskommunen hvor vi sammen skal finne gode løsninger for mer miljøvennlige og bærekraftige byggeprosjekter på Vestlandet, sier Katrine Fjeldhus, direktør for forretningsområde Earth and Environment i WSP Norge.