<p>KULTUR FOR SAMSPILL: – Vi synes det er hyggelig å invitere til en kultursammenkomst i en hektisk arbeidshverdag, i samspill med byggherrer, underentreprenører og egne ansatte. Og så er det ekstra gøy å gjøre noe som er litt utradisjonelt, sier daglig leder Jørn Wegger i WK Entreprenør (til høyre). Også prosjektleder Espen Hobber Nilsen og formann Terje Syljeset satte pris på Herborg Kråkeviks minikonsert i WK-kantinen på Skøyen torsdag morgen. Foto: Svanhild Blakstad</p>Samspillskonsert med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadSamspillskonsert med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadSamspillskonsert med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadSamspillskonsert med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadDaglig leder Jørn Wegger og prosjektleder Espen Hobber Nilsen i WK Entreprenør takket Herborg Kråkevik for konserten. Foto: Svanhild BlakstadDet var fullt hus under morgenkonserten med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør.Samspillskonsert med Herborg Kråkevik hos WK Entreprenør. Foto: Svanhild BlakstadEspen Hobber Nilsen er WK Entreprenørs prosjektleder for Harbitz Torg og Bolig. Foto: Svanhild BlakstadHerborg Kråkevik og pianist Tove Kragset. Foto: Svanhild Blakstad

WK Entreprenør bygger samspillskultur med Herborg Kråkevik

Med Herborg Kråkevik på programmet prøver WK Entreprenør ut en ny metode for bedre samspill.

Torsdag morgen samlet WK Entreprenør nærmere 70 av sine egne medarbeidere, byggherrer, underleverandører, samarbeidspartnere, naboer og kommunerepresentanter til minikonsert med Herborg Kråkevik i kantinen på WKs anleggskontor på Skøyen i Oslo.

For tiden bygger tønsbergentreprenøren sammen med Veidekke Harbitz Torg og Bolig, som er WKs største byggeprosjekt noensinne, med en kontraktsverdi på cirka 1 milliard NOK. Prosjektet omfatter 12 bygg og består av 320 leiligheter, butikker, barnehage og kontorarbeidsplasser.

Hilde Glenne, leder for HR, kultur og strategi i WK Entreprenør. Foto: Svanhild Blakstad

Byggherrer er Møller Eiendom og Profier AS, som har utviklet det gamle industriområdet på 25 mål til det som nå skal bli en helt ny bydel på Skøyen.

Samspillskultur

For å sette søkelys på godt samarbeidsmiljø og levende bedriftskultur er konserten ett av flere virkemidler som WK Entreprenør tar i bruk.

Initiativtaker til konserten er selskapets leder for HR, kultur og strategi – Hilde Glenne. Hun er tidligere sceneregissør og er klar på hvorfor entreprenøren gjennomfører dette:

– Som totalentreprenør er samspill noe av det det vi jobber aller mest med. Det involverer byggherrer, underentreprenører og våre egne folk. Samspill kan være utfordrende, og med dette prosjektet ønsker vi å bruke musikk som en metafor, sier Glenne til Byggeindustrien.

Hun peker på at i en bransje med stort mangfold og medarbeidere fra flere nasjoner og kulturer, er musikk et språk alle forstår og binder hverandre sammen.

– Kulturen er limet som gjør at vi i fellesskap kan nå de resultatene vi ønsker. Det handler om alt fra hvordan vi snakker med hverandre til hvordan vi som bedrift skal være det rette valget for våre kunder, sier Glenne.

Kulturelt avbrekk i produksjonen

Daglig leder Jørn Wegger i WK Entreprenør satt på første rad og var storfornøyd med Kråkeviks konsert, som også var ispedd en rekke humoristiske innslag og anekdoter. Han syns ikke det er noe problem at arbeidsfolket tar et lite avbrekk fra produksjonen en liten time torsdag morgen.

– Dette tar vi oss gjerne tid til. Når vi driver så effektivt som vi gjør i hverdagen, så tåler vi en liten kulturell pause. Og når vi ser hvor mange som stiller opp, er dette en begivenhet det er verdt å ta med seg videre i arbeidet – og som styrker samspillet i prosjektet her på Skøyen, sier Wegger til Byggeindustrien.

Anleggsfolk i slekta

Det var god stemning på anleggskontoret etter at konserten var ferdig klokken 10. Herborg Kråkevik innrømte at det for henne som artist var et litt uvant tidspunkt å opptre på.

– Det er tidlig på morgenkvisten for meg, men bygningsarbeiderne har vært oppe i mange timer allerede. Dette var et veldig kjekt publikum å opptre for, de var åpne og mottakelige, sier Kråkevik, som hadde med seg Tove Kragset på piano.

Har du selv noe forhold til byggenæringen?

– Ja, det har jeg forsåvidt. Bestefaren min var forskalingssnekker, og det er han jeg synger om i «Her er mitt hus». Han var dessuten en lidenskapelig betongentusiast, forteller Kråkevik.

Hun avslører at bestefaren, som hadde en fin eiendom med et lite trehus og stor hage i Jondalen på Vestlandet, bygde sin egen betongbunker og at den på folkemunne bare ble kalt «Fort Mælen».

– Dessuten var også onkelen min anleggsmann, og han jobbet med tunnelbygging på vegprosjekter over store deler av landet, blant annet med Fløyfjellstunnelen i Bergen, med TBM-en «Madam Felle», sier hun.

Det er Vestfold Fylkeskommune som holder regien på prosjektet «Arbeidslivets Kulturseilas», som har pågått siden 2014. Kulturseilasen er et tiltak hvor bedrifter får besøk av en rekke artister over to år og målet er å gi bedriften et kulturløft.

Prosjektleder Yvonne Pleym sier at målet er å senke terskelen for å oppleve kunst og kultur og nå ut til flest mulig.