Foto: Volvo Trucks

Volvo Trucks starter kundetesting av helelektriske lastebiler for anleggsbransjen

I oktober starter Volvo Trucks testingen av en helelektrisk transportløsning for anleggsbransjen. Kunden Swerock skal teste om to tunge lastebiler oppfyller økende krav til mindre støy og utslipp – spesielt i bynære områder.

To helelektriske lastebiler sammen med ladeløsninger skal testes i en av Volvo Trucks kundedrifter.
- Lastebiler i anleggssegmentet krever vanligvis mer kraft enn mange andre segmenter, og elektriske lastebiler er ikke noe unntak. Våre kommersielle løsninger må oppfylle kravene til høy produktivitet og driftstid, samtidig som de gir fordelene med reduserte utslipp og mindre støy. Felttester og kundesamarbeid er viktig for utviklingsprosessen, sier Jonas Odermalm, Vice President Electromobility hos Volvo Trucks i en pressemelding.

Som en del av testingen utstyrer de en elektrisk Volvo FM-lastebil med en betongblander for leveranser til kunder. I tillegg utstyrer de en elektrisk Volvo FMX-lastebil med en krokløfter for bruk i større infrastrukturprosjekter.

Målet med prosjektet er blant annet å evaluere hvordan elektriske lastebiler kan brukes til å øke effektiviteten og redusere klimapåvirkningen.

– Denne typen tester er verdifulle for å hjelpe oss med å forstå kundenes virksomheter bedre, og hvordan elektrifisering vil påvirke dem på daglig basis når det gjelder kjøresykluser, lastekapasitet, driftstid, rekkevidde og andre parametere – samt med alle fordelene ved å bruke mer stillegående og renere transport, sier Ebba Bergbom Wallin, Electromobility Business Manager hos Volvo Trucks.