Gunnar Thorud blir nå hovedansvarlig for productivity services-satsningen til Volvo Construction Equipment på globalt nivå.

Volvo Maskin må finne ny toppsjef - Gunnar Thorud inn i global stilling

Etter fire år med gode resultater i Volvo Maskin, blir Gunnar Thorud hovedansvarlig for productivity services-satsningen til Volvo Construction Equipment på globalt nivå. Volvo Maskin starter nå prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør.

Det skriver Volvo Maskin i en pressemelding.

Thorud overtok som administrerende direktør i Volvo Maskin AS i oktober 2016. I løpet av de siste fire årene har han ledet implementeringen av det strategiske og operasjonelle forbedringsarbeidet, som har hatt som mål å skape nærhet mellom kunde og forhandler for å bli enda bedre til å møte kundenes behov. Tett samarbeid gjennom alle ledd, fra produktutvikling til fabrikk, via forhandler og ut til kunde har vært avgjørende i forbedringsarbeidet, skriver Volvo Maskin.

Totalmarkedet i Norge har i perioden 2016 - 2019 økt med 12 prosent for antall nye anleggsmaskiner. Volvo Maskin har i samme periode økt sin omsetning med 34 prosent, fra 2,86 milliarder til 3,82 milliarder. Volvo Maskin har samtidig beholdt sin posisjon som markedsleder, og hadde ved utgangen av 2019 en markedsandel på 31 prosent, opplyser maskinleverandøren.

– Jeg er stolt over resultatene vi som kollegaer i Volvo Maskin har skapt og de kulturendringene som var nødvendige for å klare dette. Jeg ser frem til å følge med på Volvo Maskin sin reise videre i forbedringsarbeidet. I min neste rolle vil jeg ha tett kontakt med forhandlernettverket å jobbe for at vi sammen videreutvikler Volvo til det beste for kundene, medarbeiderne og konsernet, også på globalt nivå, sier Gunnar Thorud.

– Volvo Maskin AS er vår største egeneide forhandler og en viktig samarbeidspartner for Volvo CE. Gunnar sin tydelige strategiske retning, engasjement og forståelse for viktigheten av samhandling og forbedringskultur har gitt veldig gode resultater. Jeg ser frem til å ønske Gunnar velkommen til den nye rollen som ansvarlig for productivity, sier Carl Slotte, senior vice president i Volvo CE Europe

Volvo Maskin har per dato fått ny styreleder, med Val Ledden, vice president retail development & key account. Gunnar Thorud vil sammen med Ledden være delaktig i rekrutteringen av ny administrerende direktør og vil derfor i en periode holde begge posisjoner, skriver Volvo Maskin i meldingen.