Konsernsjef Torgeir Nærø (t.v.) og styreder Jan Olav Jørgensen.

Vitek ekspanderer og etablerer nordisk satsing

 Vitek Group Nordic AS er nå etablert for å møte sterk nordisk markedsvekst for rørfornying og avfallshåndtering. 

 - Vitek samler selskapene Vitek, Vitek Miljø og Vitek Danmark under en felles hatt med ambisjon om å vokse Vitek-gruppen videre i Norge, Danmark og Sverige. Vitek-selskapene vinner samtidig nye kontrakter med ny teknologi og kapasitet, heter det i en melding fra selskapet.

Selskapene i Vitek Group Nordic har også sikret seg lisensene til alle Insituform produktene for leveranser i Norden, og har dermed tilgang nye og miljøvennlige rørfornyingsprodukter.

-Vi girer nå opp tempoet i vår ekspansjon i Norden. For våre kunder betyr dette raskere, mer kostnadseffektive leveranser med høy kvalitet over hele Norden. Synergiene tilknyttet driftsmateriell, spesialister og innkjøp er betydelige mellom de tre markedene. Derfor samler vi nå virksomhetene under en felles paraply, noe vi skal utnytte til kundenes og eget beste, uttaler nyutnevnt konsernsjef Torgeir Nærø. Nærø har erfaring fra leverandørsiden innen olje og gass, industri samt tele med skandinavisk nedslagsfelt, senest som konsernsjef i Bergen Group ASA.

- Vitek har drevet innen sirkulærøkonomien lenge før ordet var påtenkt. Med over 30-års relevant erfaring og verdens ledende teknologileverandører, herunder amerikanske Aegion Insituform, i ryggen, skal Vitek sørge for at nordiske kunder får tilgang til de mest kostnadseffektive metodene utført av de mest erfarne spesialistene i markedet. Effektive drivlinjer som leverer sømløst lokalt i Norden skal sikre kundene forutsigbarhet og repeterbar utførelse, men også evne til tilpasninger til lokale forhold. Kvalitet og «compliance» til standarder firer vi ikke på, understreker Nærø.

Vitek Group Nordic vil dekke masseforflytning og mellomlagring av tørre og våte masser fra skip, rigger, anlegg og industri, rør- og tankinspeksjon med avbøtende tiltak ved tette eller lekke rør.

Vitek leverer også tjenester innen rørfornying fra store dimensjoner/hovedledninger til stikk- og bunnledninger samt innomhus helt frem til sluk og kran. Markedet for rørfornying er i sterk vekst, og mange ledningseiere planlegger å fornye rørnettet sitt først og fremst ved gravefrie metoder.