Gulvbelegget i vinyl er fra Tarkett. Foto: Tarkett
Gulvbelegget i vinyl er fra Tarkett. Foto: Tarkett

Vinyl gulvbelegg til bad fikk SINTEF-godkjenning

Tarkett har som første produsent i Norge fått utarbeidet SINTEF Teknisk Godkjenning for sine gulvbelegg i vinyl for bruk i våtrom.

Godkjenningen gjelder for fem ulike vinylbelegg, skriver SINTEF i en pressemelding.

En SINTEF TG er et viktig redskap for mange aktører i byggenæringen, og TG 20772 "Tarkett vinyl gulvbelegg" vil dekke et behov i markedet. I tillegg til de tekniske produktegenskapene beskriver godkjenningen miljøegenskaper og betingelser for bruk. Dette inkluderer tettedetaljer rundt sluk og rør, legger de til.

Økt behov

Forskningsleder Lars-Erik Fiskum i SINTEF har i flere år samarbeidet med Tarkett for å dokumentere tekniske egenskaper for gulvbelegg.

– Teknisk Godkjenning for vinyl gulvbelegg har lenge vært savnet i bransjen. Vi synes det er positivt at Tarkett som første aktør nå har alt i orden, både i henhold til TEK17 og DOK, sier Fiskum i meldingen.

– Tarketts homogene vinylbelegg er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper. De er slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde, sier teknisk sjef Espen Josten i Tarkett.

De siste årene har det vært økning i etterspørsel etter vinylgulv til våtrom generelt, og spesielt til prefabrikkerte baderomsmoduler. Godkjenningen omfatter fem utvalgte kolleksjoner med homogene vinylgulv fra Tarketts iQ-kolleksjon.

– Produktene benyttes i stor skala på prosjekter landet rundt, og er godt likt blant gulvleggere, sier Josten.

Resirkulering

Alle produktene kan benyttes i prefabrikkerte moduler, eller på prosjekter hvor det er et spesifikt ønske eller krav om å bruke gulvbelegg som er dokumentert tette av SINTEF.

Tarkett tar også tilbake gulvbelegg for resirkulering. Alle iQ-kolleksjonene som inngår i SINTEF TG kan resirkuleres 100 prosent. Dette gjelder både kapp og rester etter gulvmontering, samt gulv som monteres i dag når de en gang i fremtiden fjernes igjen.