Vinden tok flere tak på Vestlandet

Vindens herjinger kostet lille julaften flere bygninger taket, mens trær raste over ende og stengte veier i Rogaland og i Hordaland.

Bare i Rogaland har politiets operasjonssentral logget drøyt 60 forhold tilknyttet uværet. På Twitter melder politidistriktet om resultatene av vindens herjinger. Blant dem er en enebolig som mistet store deler av taket på Gilje og et forretningsbygg hvor takplatene har løsnet i Kverneland.

På Jørpeland på Strandalandet i Rogaland blåste taket på en bensinstasjon bort søndag formiddag, mens politiet på ettermiddagen måtte rykke ut da taket på en dagligvarebutikk samme sted var i ferd med å løsne.

Etter en rekke meldinger om løse byggematerialer på avveie, oppfordrer politiet entreprenører om å sjekke og sikre utsatte byggeplasser

– Det er svært mye vind i området. Det flyr løse plater og andre gjenstander i lufta på en byggeplass ved Jonsokberget sykehjem, sykehjem, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Det blåser også kraftig i Kvinnherad i Hordaland. Politiet der opplyser at både et privathus i Dimmelsvik og samfunnshuset i Sæbøvik har mistet deler av taket som følge av den sterke vinden, melder Bergens Tidende.