Gressklipperprodusenten Viking håper å sette ny hastighetsrekord for gressklippere med denne norskbygde doningen, og å komme i Guinnes Rekordbok.

Vil sette verdensrekord i gressklipping

Med en spesialbygd norsk gressklipper ønsker gressklipperprodusenten Viking å sette ny fartsrekord på Torp lufthavn i høst.

Rekordforsøket skal skje på Torp Sandefjord Lufthavn, og den gamle rekorden er på 187,6 km/t, ifølge en pressemelding fra Stihl Viking.

World's fastest Viking er navnet på gressklipperen, som er basert på en Viking T6 gressklipper.

- For å kunne ta en offisiell verdensrekord, og å komme i Guinnes Rekordbok, må gressklipperen for det første likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og på denne klipperen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

V8 motor
Den unike gressklipperen er bygget i Norge og drives av en V8-motor på 410 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystemet og bensintanken.

Den forrige hastighetsrekorden for gressklippere på 187,6 km/t ble satt i Spania i 2014. For å sette en ny rekord må man kjøre raskere enn dette i snitt over en distanse på 100 meter - og dette må gjøres to ganger innenfor en time.

Guinnes tilstede
- Rekordforsøket vil bli gjennomført i løpet av høsten. Guinnes Rekordbok vil være til stede og dokumentere at alt går riktig for seg, forteller Virik Nilsen.

Det er den norske rallyføreren Pekka Lundefaret som skal være sjåfør under rekordforsøket, og han har også vært med på byggingen av bilen.

- Ideen om å sette verdensrekord for gressklippere har jeg hatt i mange år, og nå har vi brukt et års tid på å bygge klipperen. Jeg har stor tro på den er bra nok til å slå den gamle rekorden, sier Pekka Lundefaret som har Norwegian Speed Factory med seg til å bygge fartsmonsteret.

For mer informasjon, bruk #worldsfastestviking eller gå inn på www.facebook.com/worldsfastestviking