Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Vil mobilisere blikkenslagerne

Ventilasjons- og blikkenslagernes landsforbund (VBL) lokker med gunstige ordninger for å forene blikkenslagerne.

– Vi opplever press fra større aktører. Jeg har selv opplevd å møte entreprenører som prøver å skaffe oss materialet, slik at vi som blikkenslagere kun blir stående som en utførende part. Det mener jeg er helt feil, sier blikkenslager Kasper Kaarbø i Sigfred Bentzen & sønn i en pressemelding fra VBL.

En stadig tøffere bransje med økt press som en følge av både større entreprenører og importert arbeidskraft ligger bak den nye mobiliseringskampanjen blant blikkenslagerne.

Jarle Kristiansen i VBL forteller at det har vært en kampsak for landsforeningen å samle bransjen for å skape større oppslutning.

– Vi blikkenslagere må være med å påvirke hvordan politikere og departementer former faget vårt. Der er vi sjanseløse om vi ikke står samlet. Men det er vi som er eksperter på faget, så de er nødt til å høre på oss hvis vi klarer å snakke med én stemme, sier Kristiansen i pressemeldingen fra VBL.

For å skape oppslutning om vervekampanjen spanderer landsforeningen medlemskontingenten for nye medlemmer de seks første månedene.

– Dette er en dugnad, og det er viktig for oss at vi blir enda flere. Vi blikkenslagere må stå sammen for å sikre fagets fremtid. Et sterkere VBL betyr et sterkere fagmiljø og bedre betingelser for blikkenslagere, sier Kristiansen.