Spesielt problemer med signalanlegget er velkjent for togpendlerne  i Oslo-området. Togstans mellom Asker og Lillestrøm påvirker 80 prosent av togtilbudet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vil bruke 250 millioner kroner for å redusere togproblemene i Oslo

VG melder at regjeringen ønsker å bruke 250 millioner kroner for å ruste opp den svært trafikkerte toglinjen mellom Asker og Lillestrøm.

– All togstans som skjer mellom disse to stasjonene påvirker 80 prosent av togtilbudet vårt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til VG.

Samferdselsminister Jon Georg Dale vil ha flere tog som går i rute. Foto Thor Erik Skarpen / Bane NOR

VG skriver at regjeringen i forslag til revidert nasjonalbudsjett ønsker å bevilge penger til opprustningen.

350 persontog kjører strekningen Asker-Lillestrøm på en vanlig dag. Om ikke daglig, er i alle fall ikke togpendlerne på strekningen ukjent med problemer med signalanlegget på denne strekningen.

– Vi vet jo for eksempel at feil på signalanlegg ofte er hovedårsak når vi opplever forsinkelser, og alle som tar tog har vel opplevd dette problemet, sier Dale til VG.

Han håper de tiltakene kan redusere dette problemet, og at togene kan slippe å stå i kø med de venter på at feilene blir utbedret. Det er Bane NOR som får oppgaven med å forvalte pengene som brukes på å ruste opp strekningen. Dale håper togpassasjerene skal merke effektene allerede i 2020.