Bedriftsutvikler Vidar Eikeset og administrerende direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus. Foto: Norgeshus

Vidar Eikeset er ny bedriftsutvikler i Norgeshus

Vidar Eikeset, tidligere administrerende direktør i Glassolution Norway og med over 30 års erfaring fra byggebransjen, skal i sin rolle om bedriftsutvikler i Norgeshus hjelpe kjedens 119 forhandlere til å bli mer effektive og lønnsomme.

Norgeshus opplyser i en pressemelding at Eikeset viste interesse for jobben allerede før den ble lyst ut, og kun fire uker senere møtte han opp til første arbeidsdag.

30 år med erfaring fra byggebransjen

Boligkjeden har med ansettelsen av Eikeset fått en bedriftsutvikler med over 30 års erfaring fra byggebransjen.

Eikeset har tidligere erfaring som boligutvikler i Boligbyggelagenes Felleskontor i Tønsberg og prosjektleder og distriktssjef i Block Watne Vestfold. På leverandørsiden har han vært markedssjef i Uponor AS og de siste 15 årene innen Saint-Gobain Byggevarer AS, først som salgsdirektør før han ble administrerende direktør i Gyproc AS. De siste to årene var han administrerende direktør i Glassolution Norway AS, også en del av Saint-Gobain.

– Gjennom disse årene har jeg tilegnet meg lærdom og innsyn i de forskjellige rollene som de enkelte partene har i den totale verdikjeden, noe som har vært veldig nyttig i mitt arbeide så langt, og noe jeg vil ha god bruk for i tiden fremover, uttaler Eikeset i en pressemelding fra boligkjeden.

Veiskille

Etter flere år som administrerende direktør, og det ansvaret som ligger i det, fastslår han at han nå kom til et veiskille der det var er på tide med en pust i bakken for å finne ut av hva han ønsket å gjøre videre.

– Jeg har alltid sett på det som både spennende og givende å bruke av egen erfaring og kunnskap for å hjelpe bedrifter med utviklingsarbeid. Jeg har selv jobbet aktivt med LEAN over flere år og har ved flere anledninger vært i kontakt med Norgeshus, og inntrykket jeg da fikk av dem var at de var en svært fremoverlent og innovativ aktør innen byggebransjen, med en folkelig ledelse og eierskap i tillegg til å ha et svært godt arbeidsmiljø, sier han.

Som bedriftsutvikler i Norgeshus vil han i tett samarbeid med de fire regionsjefene få ansvaret for å hjelpe de 119 Norgeshusforhandlerne med å se på løsninger som vil skape mer effektive og da også lønnsomme løsninger i den daglige driften.

Båtvik: – Rett mann til rett jobb

Administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik er svært fornøyd med å få Eikeset på laget.

– Jeg har ved flere anledninger jobbet sammen med Vidar og har fått med meg mye av det han har fått utrettet med utviklingsarbeid i sine tidligere jobber. Da han tok kontakt, visste jeg at her hadde vi rett mann til rett jobb. Han har allerede begynt å legge planer og det virker som han ivrer etter å komme ut og hilse på sine nye kolleger, uttaler Båtvik i meldingen.