Espen Lerfald i Feiring (fra venstre), Hans-Georg Skjelbred i Vestfold Betong) Jukka Hirsimaki i Schwenk og Sverre Carlson i Feiring. Foto: Anette Ingand / Feiring
Espen Lerfald i Feiring (fra venstre), Hans-Georg Skjelbred i Vestfold Betong) Jukka Hirsimaki i Schwenk og Sverre Carlson i Feiring. Foto: Anette Ingand / Feiring

Vestfold Betong og Feiring inngår samarbeid

Betongleverandør Vestfold Betong og industrikonsernet Feiring inngår samarbeid i Vestfold.

Det skriver Feiring i en pressemelding torsdag.

– Vestfold er et satsningsområde for Feiring og samarbeidet med Vestfold Betong bekrefter det, sier Knut Harald Ollendorff, fungerende konsernleder for Feiring.

Samarbeidet kommer to måneder etter at Feiring kjøpte Himberg Pukkverk og utvidet driften i Vestfold.

– Feirings ambisjon er å forbedre samfunnets ressursutnyttelse og drive fornuftig masseforvaltning. Vestfold Betong har blitt en betydelig betongprodusent i regionen, og har solide eiere med langsiktig perspektiver – videre har de en fremtidsrettet strategi med å være i front på miljøvennlige leveranser. Dette samsvarer godt med vår ambisjon i Feiring, sier Ollendorff.

Leder for Feiring Vestfold, Sverre Carlson, sier i pressemeldingen at samarbeidet gir gode muligheter til å utnytte hele kurven fra pukkproduksjon.

– Miljøavtrykket på ferdig produkt vil bli redusert, og vi får en bedre score på EPD-regnskapet som benyttes. Samarbeidet gir gevinst gjennom hele produksjonslinjen, og er godt for miljøet, sier han.

Daglig leder i Vestfold Betong, Hans-Georg Skjelbred, sier han også er fornøyd med samarbeidet som er inngått.

– Vi ser frem til å jobbe tett med en råstoffleverandør som besitter høy kompetanse og som jobber aktivt med utvikling og nye teknologiske løsninger, sier Skjelbred.

Vestfold Betong er 50 prosent eid av Schwenk Norge. Daglig leder Jukka Hirsimaki, som også sitter i styret til Vestfold Betong, mener samarbeidet er viktig for selskapets forutsigbarhet med tanke på tilgang og høy kompetanse på tilslagssiden.

– Vi ønsker samarbeidspartnere som bidrar til å styrke selskapet og muligheter for videre vekst. Vestfold Betong presterer meget godt i 2022 gjennom både rekordhøyt volum og goderesultater. Vi har en solid struktur i selskapet og gjennom samarbeidet med Feiring rigger vi oss for ytterligere vekst og utvikling, sier Hirsimaki i pressemeldingen.