Verkseier Furulundsvei 16-18

Verkseier Furulundsvei 16-18

Sted: Oslo

Prosjekttype: Kombinasjonsbygg

Totalkostnad ekskl mva: 150 millioner kroner

Byggherre: BundeEiendom

Generalentreprenør: BundeBygg

Arkitekt: Kritt Arkitekter

Rådgivere: RIB: Seim & Hultgreen - RIV: ÅF Consult - RIE: Heiberg & Tveter - RIBGeo: Hans Petter Jensen - RIBr: NBC Neas Brannconsult

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeid: Håkanes Maskin - Prefab betongarbeider: Kynningsrud - Fasademuring: Mjøndalen Mur & Puss l Rørlegger Oslo VVS-Service - Ventilasjon: Haaland Klima - Elektro: Lys og Varme - Heis: Otis Heis - Vinduer: NorDan - Glassfasader: Noractor - Brann-tetting/isolering: Norsk Brannforebygging - Sandwichelementer: Borg Byggmontering - Parkett: ParkettPartner - Skifer/flis: Ellingard Naturstein - Mur/flis og tømrer: Bygg og Mal Oslo - Taktekker: Alltak - Blikkenslager: HS Kobber og Blikkenskalger - Gulvbelegg: Ragnar Andersson - Dører: Sve-Nor - Porter: Industriporter - Lås og beslag: TrioVing

Ikke alle bygg som er lokalisert på Alnabru er spesielt vakre. BundeBygg har nå satt opp et kombinasjonsbygg som er med på å gi området et løft.

Alnabru har de siste årene opplevd en økning i antall nyetableringer. Området er viktig med tanke på alle typer handel i Oslo. BundeBygg AS har på oppdrag fra BundeEiendom AS nylig fullført byggingen av Verkseier Furulundsvei 16-18.

Attraktivt

Kombinasjonsbygget er på nærmere 12.000 kvm, og er dermed en stor nyetablering i området. Bygget er kledd med teglstein og byggets form, som er gitt av Kritt Arkitekter, gjør at dette bygget skiller seg positivt ut. Det burde dermed være et attraktivt valg for de som ønsker lokaler på Alna.

– Vi er godt fornøyd med hvordan bygget er blitt. Opprinnelig var bygget tenkt satt opp med en platefasade, men byggherren forandret dette senere til teglstein. Jeg tror ingen angrer på det i dag, forteller prosjektleder Thore Hanssen i BundeBygg.

150 millioner

Tidligere lå det annen virksomhet på tomten. Disse bygningene ble revet. Grunnarbeidet startet opp i oktober 2007. I januar 2008 startet de med betongarbeidene. Bortsett fra noen mindre arbeider innvendig, ble bygget fullført i april 2009.

– Totalt har prosjektet kostet rundt 150 millioner kroner, legger Hanssen til. Samarbeidet mellom BundeBygg og BundeEiendom har selvsagt vært tett i hele byggeperioden, og bygget er satt opp etter åpen bokprinsippet.

Prefab
Deler av bygget er på seks etasjer. Bygget ligger i en slak skråning, noe som gjør det mulig med varelevering i flere nivåer både på for- og baksiden. Bygget inneholder blant annet parkeringskjeller for 105 biler, lager, showrooms og kontorer, samt en stor og luftig kantine i byggets øverste etasje. Her er det også bygget en terrasse med god utsikt over området.

Bygget er oppført i prefabrikert betong og stål. Det er Kynningsrud Prefab AS som har levert og montert betongelementene og stålkonstruksjonene. Totalt ble det benyttet ca 7500 kvadratmeter med hulldekker.

Fasaden er bygget i tegl med store vindusflater og enkelte arealer med glass/aluminiumsfasade. Lagerbygget på gårdsplassen er bygget i stål med lakkerte kompakte fasadeelementer. Teglarbeidene er det Mjøndalen Mur & Puss som har stått for. Bygget fremstår med en god finish og man ser at det er valgt både funksjonelle og flotte løsninger.

Ingen problemer

Hanssen kan fortelle at det har vært god fremdrift i prosjektet.

– Vi ble ferdige både i henhold til tid og budsjett. På topp var det 90 personer på byggeplassen. Av disse var ca 35 egne ansatte, sier Hanssen.

Han forteller at det ikke dukket opp oppgaver som bremset fremdriften markant, utfordringene lot seg løse inn under normal driftstid i utbyggingen.

– Det ble gjort en del kundetilpassning underveis som skapte koordineringstiltak i driften for få fullført. Vi hadde ellers noen utfordringer med grunn- og forankringsarbeidet i starten, men dette løste seg på en god måte. Med så store vinduer som er benyttet i bygget, ble det også noen utfordringer med tanke på vindlast på fasaden, legger Hanssen til.

Flere på plass

Det er allerede flere bedrifter som har tatt bygget i bruk. Størstedelen av bygget leier klesfirmaet Bestseller. Posten har en del og BundeBygg skal selv også benytte deler av bygget til lager.

Tekst og foto: Arve Brekkhus


Flere prosjekter