Veritas Have

Foto: Eiendomsfoto ASIllustrasjon: MakeIllustrasjon: MakeIllustrasjon: MakeIllustrasjon: MakeIllustrasjon: MakeIllustrasjon: Make
Profier

Profier

SeimHultgren

SeimHultgren

StenerSørensen

StenerSørensen

Mjøndalen

Mjøndalen

Elementsalg

Elementsalg

StrykenGudbrandsen

StrykenGudbrandsen

Sagstuen

Sagstuen

AndersenAksnes

AndersenAksnes

AGInstallasjon

AGInstallasjon

AlfaOlis

AlfaOlis

Swedoor

Swedoor

Parkettgruppen

Parkettgruppen

SolliHoff

SolliHoff

Skollerud

Skollerud

I Veritasparken, like øst for Hennie Onstad Kunstsenter, har eiendomsutvikler Profier og totalentreprenør Bundebygg bygget fire eksklusive nybygg med i alt 48 leiligheter.

Fakta

Sted: Høvik

Prosjekttype: Leilighetsbygg

Størrelse: 8.865 kvadratmeter

Byggherre: Profier

Totalentreprenør: Bundebygg

Arkitekt: Make Arkitekter

Landskapsarkitekt: Stener Sørensen

Interiørarkitekt: Monn Interior Architects

Rådgivere: RIB: Seim & Hultgreen l RIBfy, RIBr, RIG, RIA: Rambøll l RIM: Multiconsult l RIVA: AFRY l RIV Brønnpark: MOE

Underentreprenører og leverandører: Elektro: AG Installasjon l Rørlegger: Andersen & Aksnes l Gassanlegg: Alfa Olis Gass & VVS lVentilasjon: Gupex l VA- og grunnarbeider: Skollerud Anlegg l Utomhus: SL Stenlegging l Arborist: Tree Solutions l Prefab skallvegger og plattendekker: Elementsalg lPrefab trapper og søyler: Contiga l Brannisolering: Albanor l Porter: Assa Abloy l Tretrapp: Atrium Design & Trade l Sedum: Blomstertak l Taktekking: Byggpartner l Brønnboring: Båsum Boring l Maler: EP Bygg og Maler l Beslagsarbeider: Franke Onsrud Blikkslageri l Gulvsparkling: Lydgulvsystemer l Lås og beslag: Lås & Sikring l Mur- og teglarbeider: Mjøndalen Mur & Puss l Flisarbeider: Stryken & Gudbrandsen l Solskjerming: Nerli Gruppen l Bærestål: Nils Løff l Vinduer: Nordan l Heis: Orona l Parkett og listverk: Parkettgruppen l Gasspeiser: Peisselskapet l Trapper, rekkverk og alu-dører: Sagstuen l Stikking: Solli & Hoff l Kjøkken og garderobe: Studio Sigdal l Tømrer: Tiveta Innredninger l Badstue: Eriksen og Rønningen Bygg l Skilting: FocusNeo l Himlinger: Modulvegger l Baderomsinnredninger: Foss Fabrikker l Dører: Swedoor

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

– Det er relativt store leiligheter, med en snittstørrelse på 97 kvadratmeter. Den minste leiligheten er 27 kvadratmeter, mens den største er 264 kvadratmeter. En av de største strekker seg over to etasjer og har egen heis, sier prosjektleder Jon Lerstang i Profier, som er byggherre.

De kjøpte eiendommen av Veritas sommeren 2018 for 225 millioner kroner. Da var tomten allerede ferdig regulert. Med på kjøpet fulgte to sveitservillaer, en åttemannsbolig og en tidligere turnhall.

Bebyggelsen er regulert til bevaring, og de nye boligbyggene er oppført som et tun rundt de eldre bygningene.

– Det var allerede fire historiske bygg på eiendommen som skulle bevares, i tillegg til et stort eiketre. Vi har derfor bygd rundt dem. Det ene gamle bygget, turnhallen, har vi også pusset opp innvendig. Ellers har vi ikke gjort noe med de gamle byggene. De er solgt videre til nye eiere, sier Lerstang.

Solgt raskt

Byggeprosjektet er på totalt 8.865 kvadratmeter, inkludert en sammenhengende kjeller under de fire nybyggene.

Kjelleren inneholder både 76 parkeringsplasser, boder, tekniske rom og sykkelparkering.

Nybyggene har ulik størrelse. De to minste inneholder seks og ni leiligheter, og strekker seg tre etasjer over bakken. De to største inneholder 12 og 21 leiligheter, og strekker seg tre og fire etasjer over bakken.

Alle boligene er solgt, og innflyttingen var i november og desember 2021.

– Boligene ble solgt raskt. Dette er et attraktivt strøk i Bærum, som både er rolig, sjønært og i nærheten av Hennie Onstad-senteret. Vi kjenner markedet godt, og visste at dette ville bli et svært attraktivt prosjekt, sier Lerstang.

Gode kvaliteter

Boligene ble lagt ut for salg i slutten av 2018 og begynnelsen av 2019. Snittprisen lå da på rundt 120.000 kroner per kvadratmeter.

– Leilighetene har høy standard. De er store og moderne to- til femromsleiligheter, med god takhøyde, store glassflater, gasspeiser, vannbåren gulvvarme, integrert solavskjerming og flere gode og dyre kvaliteter. I tillegg har boligene romslige balkonger og verandaer, og mange av dem har utsikt både mot Kolsåstoppen i en retning og fjorden i den andre, sier han.

Utomhusarealene rundt byggene er på over 10.000 kvadratmeter, og består blant annet av tre lekeplasser med både klatrestativ og trampoliner samt flere sitteområder.

Det gjenstår imidlertid noe beplanting, som skal skje fram mot sommeren. Lerstang sier de har planer om å søke om ferdigattest i sommer når alt utomhusarbeidet er ferdig.

Byggestart mars 2020

De nye byggene er tegnet av Make Arkitekter AS, mens Bundebygg er totalentreprenør.

Byggeprosessen startet i mars 2020, og nybyggene var klare til innflytting i fjerde kvartal 2021.

– Samme måned som vi satte spaden i jorden, kom korona til landet. Det førte til mye usikkerhet, og har selvfølgelig vært krevende. Vi syntes det er veldig bra at entreprenøren likevel har klart å levere i henhold til kontrakt. De leverer innenfor både tid og budsjett, og vi er godt fornøyde med resultatet, sier Lerstang.

Prosjektleder Jan Grønset Henriksen i Bundebygg bekrefter at det var krevende at koronasituasjonen oppsto samtidig med byggestart.

– Det har vært hovedutfordringene i prosjektet. Det førte til store bemanningsutfordringer, både for oss og samarbeidspartnerne våre, og lang leveringstid på byggematerialer. Vi har jobbet med å tilpasse oss situasjonen best mulig, og var blant annet bevisste på å bestille varer så tidlig som mulig, sier han.

Henriksen forteller at planlagt byggetid var på 21 måneder.

– Siden byggetiden var stram, var det viktig med så få forsinkelser som mulig. Grunnarbeidene tok en del tid grunnet et større uttak av fjell enn antatt, og det var derfor en viktig milepæl da råbyggene var oppe til rett tid i februar 2021. Vi bygde først ferdig de to minste byggene i august 2021 og deretter de to største byggene i oktober 2021. Alle var klare til overlevering til avtalt tid, og det er vi godt fornøyde med, sier han.

Henriksen sier det er gjennomgående god kvalitet i byggene.

– Arkitekten har valgt bestandige og nærmest vedlikeholdsfrie materialer, som blant annet mørk teglstein fra Wienerberger. Det er mange detaljer og ulike løsninger i byggene, som har krevd en god prosjekteringsprosess og godt samarbeid med både arkitekt, byggherre og underentreprenører. Vi har hatt en god dialog gjennom hele byggeprosessen, sier han.


Flere prosjekter