Det jobbes med å få reparert Slemmestadveien etter at deler av veibanen raste ut tidligere i dag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Veien har kollapset like ved byggeplass i Slemmestad

Slemmestadveien i Asker er stengt i begge retninger ved Rortunet kjøpesenter. Store deler av veibanen har kollapset.

Oslo politidistrikt opplyser til lokalavisen Budstikka, at det kan ta tid før veien kan åpnes igjen. Dette er en sterkt trafikkert vei hvor det vanligvis kjører titusenvis av biler i døgnet.

– Hele veibanen har kollapset, sier Budstikkas fotograf til egen avis, som av politiet på stedet får opplyst at det sannsynligvis er en vannledning som har gått sprekk i, og ikke et jordras, som først meldt.

Kloss innil veien bygges nye Rortunet kjøpesenter med butikker og 122 leiligheter. Det er Insenti som er totalentreprenør, med Schage eiendom som byggherre.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Insenti, som har overlatt pressehenvendelsene til First House.

– Nå jobber vi får å få god oversikt over det som har skjedd og samarbeider med Asker kommune, Politiet og andre involverte, blant annet fylkeskommunen, sier talsmann Bjørn Richard Johansen i First House til Byggeindustrien.

Han peker på at de vil kunne komme med flere detaljer så snart man vet mer om hva som har skjedd.

Ifølge Budstikka jobbes det med å finne omkjøringsvei for den vanligvis ganske så trafikkerte fylkesveien.

Ut fra lokalvisens bilder kan man se at byggegjerdet som står kloss inntil veien «kneler» der veibanen har kollapset og sunket ned.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix