Foto: Veidekke

Veidekkes svenske gruveenhet tildelt konsernets HMS-pris for 2019

Den svenske gruveenheten ble tildelt Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2019. Prisen ble delt ut under konsernets ledermøte 12. februar.

Gruveenheten i Sverige jobber med fjellsikring og tunneldrift i to ulike gruver i Gällivare og Zinkgruvan.

– Store avstander mellom de underjordiske arbeidsstedene gjør effektiv kommunikasjonsflyt utfordrende. Gruveteamet har derfor tatt i bruk digital teknologi for å øke sikkerhetsnivået, heter det i en melding fra konsernet.

– Gjennom å kombinere involvering og digitale løsninger har vi kommet frem til en metode som gjør det sikrere å jobbe i gruvene. I Gällivare jobber vi på 60 ulike stuffer, og avstandene er enorme, men vi har wifi og telefoner, og dermed kan vi kommunisere digitalt. Tiltakene har gitt bedre kvalitet i produksjonen og høyere lønnsomhet. Driften blir dessuten mer effektiv, og kunden er fornøyd. Vi er glade for at flere i Veidekke kan ta lærdom av våre erfaringer med HMS-arbeidet, sier Filip Wulkan i AC Gruva, Region Anläggning Nord.

– Arbeidet i gruvene foregår under svært kompliserte forhold. Man jobber syv dager i uken gjennom hele året, både på dagtid og om natten, og i flere skift. De digitale kommunikasjonsløsningene har gjort det enklere å kommunisere på tvers av skift og avstander, vi jobber sikrere og får god kundetilfredshet og lønnsomhet, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson i meldingen.

Kandidatene til Veidekkes skandinaviske HMS-pris nomineres av virksomhetsområdene. Veidekkes ledermøte stemte onsdag frem vinneren. Til sammen tre finalister ble presentert på møtet. De to andre finalistene var Mesnakvartalet på Lillehammer og Veidekkes norske industrivirksomhet.