Nå starter byggingen av boligprosjektet Stålverket Torg på Hamar. Den første blokken i prosjektet inneholder 34 leiligheter, og det er planlagt innflytting fra 1. halvår 2024

Nå starter byggingen av boligprosjektet Stålverket Torg på Hamar. Den første blokken i prosjektet inneholder 34 leiligheter, og det er planlagt innflytting fra 1. halvår 2024

Illustrasjon: OBOS Nye Hjem.

Veidekke starter byggingen av leiligheter på Hamar

Nå starter Veidekke byggingen av de 84 første leilighetene i Stålverket Torg på Martodden på Hamar. Det er Nordr og OBOS Nye Hjem som står bak prosjektet.

Kontrakten ble inngått høsten 2021 og omfatter byggingen 84 leiligheter fordelt på tre blokker. Den første blokken i prosjektet inneholder 34 leiligheter. Det er planlagt innflytting fra 1. halvår 2024, opplyser OBOS og Nordr i en pressemelding.

– Vi takker Nordrog OBOS så mye for dette spennende byggeoppdraget. Sammen med byggherre, arkitekt og rådgivere har vi gjennomført en meget god utviklingsfase som sikrer et meget bra bygg og fine leiligheter. Nå gleder vi oss over å ha startet med byggearbeidene, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg.

Da kontrakten ble undertegnet i fjor høst ble det oppgitt en kontraktsum på i overkant 250 millioner kroner.

– Stor milepæl

Totalt skal Stålverket Torg romme cirka 200 boliger. Den resterende delen av prosjektet er under utvikling.

– Dette er en stor milepæl, og vi er glade for å endelig komme i gang med dette flotte prosjektet. Spaden settes nå i jorda for Innlandets første miljø- og klimasertifiserte boligprosjekt, og dette er viktig for oss, sier prosjektdirektør Knut Erik Manstad i OBOS Nye Hjem.

Boligkjøpsmodeller

Salget har vært i gang siden i høst, og et utvalg leiligheter i prosjektet tilrettelegges med boligkjøpsmodeller. Medlemmene kan velge mellom to ulike boligkjøpsmodeller, Deleie og Bostart som begge skal gjøre det enklere å komme seg inn på boligmarkedet, skriver OBOS og Nordr i pressemeldingen.

Ambisjoner

Prosjektet skal sertifiseres med Breeam-Nor.

– Vi i Nordr er glade for å starte byggingen av Stålverket Torg og med det fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med både OBOS og Veidekke på Stålverket Park. Vi har høye ambisjoner om å handle bærekraftig både i gjennomføringen og for å legge til rette for en grønnere livsstil, sier prosjektdirektør for Storby Oslo i Nordr, Sigbjørn Fondenes.