Kämpetorpshallarna

Veidekke-selskap bygger idrettshall i Sverige

Stockholm by har gitt Veidekkes datterselskap Arcona i oppdrag å bygge Kämpetorpshallarna, en dobbel idrettshall på 4.000 kvadratmeter med tilhørende kunstgressbane i Älvsjö i Stockholm.

Kontrakten er en totalentreprise med kontraktsverdi på 127 millioner svenske kroner ekskl. mva. Byggingen startet i mars og skal være ferdig i august 2019.

Kämpetorpshallarna er en dobbel idrettshall med tilhørende kunstgressbane ved Kämpetorpsskolan i Älvsjö. Hallen blir på cirka 4.000 kvadratmeter og omfatter to fullstore idrettshaller med tilhørende garderober, samt garderobe for utendørsaktiviteter. I inngangspartiet blir det kafé og fellesarealer.

Idrettshallen skal sertifiseres etter Miljöbyggnad Guld. Fasaden blir i gul teglstein og bygget får sedumtak slik at den passer inn i omgivelsene sammen med skolen. Bygningene er tegnet av AIX Arkitekter og blir et blikkfang ved Älvsjövägen, der det også skal settes opp et gjerde som skal utsmykkes av Edith Lundebrekke.

- Det er med stolthet vi tar på oss det flotte prosjektet Kämpetorpshallarna. Tilgang til halltider er mangelvare hos idrettslagene i dag, så vi er glade for at vi kan bygge nok en hall som kan gi ungdommer mulighet til fysisk aktivitet, sier Ella Bringle, projektsjef i Arcona i en pressemelding.

Arcona bygger i disse dager også Hägerneholmshallen i Täby og Glömstahallen i Huddinge.

De siste årene har Arcona bygget flere idrettshaller som er sertifisert etter Miljöbyggnad Guld eller Silver. Eksempler er Sätrahallen, Grimstahallen, Mötesplats Stuvsta og Vintervikshallen.